Коледни емоции, песни, танци и приказни герои участваха в концерта на община Сунгурларе

  • 21 декември 2019 11:27

  • 228
  • 0
Коледни емоции, песни, танци и приказни герои участваха в концерта на община Сунгурларе
©

Коледният дух завладя община Сунгурларе. В навечерието на светлите празници тържествен концерт зарадва жителите на града.

Приказни герои, сурвакари и много млади таланти озариха сцената на читалище "Просвета 1882 ".

Кметът д-р Георги Кенов заедно със заместник кметовете Тодорка Павлева и Димитър Гавазов присъстваха на събитията в общината.

В коледната нощ взеха участие коледари от ДГ „Слънце”, подготвителна група и ученици от СУ "Христо Ботев" Сунгурларе, вокална група „Звездица”, ДГ „Ален мак” село Славянци, ДГ „Зорница” село Грозден, Танцов състав „Зорница”, клуб на пенсионера „Златна възраст”, КРБНХ "Настроение" и танцов клуб "Искрица". За настроението допринесоха песните на Венета Григорова и Рая Катърджиева.

На събитието бяха наградени участниците от конкурса за детски сурвакници за здраве и благополучие направени от дрян и украсени с ядки, кравайчета, пуканки, сушени плодове.

„Мили деца много се радвам, че успяхме да възродим нашите традиции и бих казал, че трябва да продължаваме докато сме живи, защото това показва българския дух в нас. Нека всички от нас в нощта на бъдни вечер се изправим на коледното огнище и да си пожелаем щастие, доброта, здраве, повече сбъднати желания” каза кметът на община Сунгурларе д-р Георги Кенов.

Малките сръчковци бяха подготвили коледен базар, в който всеки можеше да подкрепи детските мечти.

Коледните емоции продължиха с посрещане на малките коледари от ДГ „Слънце” в община Сунгурларе. Общинската администрация благодари за прекрасните изпълнения.

Духът на идващите празници се усети и в тържеството на децата от ЦДГ "Славейче" село Чубра, които зарадваха кмета д-р Георги Кенов, председателя на общинския съвет Халил Ахмед, заместник кмета Тодорка Павлева и кмета на село Чубра Митко Димитров. Прекрасните деца пяха и играха под звуците на коледни песни, дядо Коледа ги награди с много подаръци.

Novini.bg
228 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини