Биографът на Стефан Данаилов: Отиде си щастлив

За мен най-важното е, че успях да опиша любовта на Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в към живота. Аз не познавам друг човек, който така да обичаше живота. Той ми завеща архива си. Това е една голяма отговорност. Аз обещавам да допълня книгата, като това ще стане догодина за рождения ден на професора.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ журналистът Георги Тошев, който написа биографията на големия български актьор Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в - "Романът на моя живот". Припомняме, днес хиляди дойдоха в Народния театър "Иван Вазов", за да си вземат последно сбогом с Ламбо. "Аз бях допуснат до живота на Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в в последните 5 години, които бяха много деликатни. Тогава той имаше много повече време да си спомня. За мен той си отиде щастлив. Едни от последните му думи бяха: "Момче, винаги ще има кой да те смачка, но тези, които ще ти подадат ръка, са много повече". Усмивката не слизаше от лицето му. Днес видях шест поколения българи, които го изпратиха. Едва ли има толкова много българи, най-вероятно се броят на пръстите ми на едната ръка, които да оставят такава следа. За мен най-важното му качество беше изключително честното му отношения с всички. Неговата спонтанност също беше отличително качество. Със сигурност е допускал грешки. Всички сме грешни, но не всички сме достойни. Него го ядосваше несправедливостта. Това е човек, който до последно се вълнуваше от всичко. Животът преминаваше през него. Той искаше да бъде запомнем като актьорът Ламбо. Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в е една епоха. Аз не обичам да сравнявам и да звуча патетично, но той е човек, който оставя следа. Тепърва ще разберем неговата следа", каза още Георги Тошев.

България изпрати с аплодисменти Стефан Данаилов

Коментари

 1. 2019.12.04 | 15:40

  БЕЗДАРЕН АРТИСТ, СИН НА ПАРТИЗАНСКИ ТЕРОРИСТ, ЖИВЯЛ ЦЯЛ ЖИВОТ С ПРИВИЛЕГИИ, НЕСПОСОБЕН ДА СЕ ПРЕВЪПЛЪТИ В НИТО ЕДНА ОТ РОЛИТЕ, КОИТО СА МУ ДАЛИ ВЕЛИКОДУШНО ПО ПАРТИЙНА ЛИНИЯ В КИНОТО И ТЕАТЪРА, ВИЖТЕ, НАПРИМЕР, КОСТА ЦОНЕВ КАКЪВ ВЕЛИК АРТИСТ БЕШЕ, ГОЛЯМ, А ЛАМБО БЕШЕ БЕЗДАРЕН ПОЗЬОР, МАНЕКЕН, ПОЗИРАЩ ЦЯЛ ЖИВОТ И ВИНАГИ С БКП, АКО БЕШЕ ДОБЪР, ТАЛАНТЛИВ И ЧЕСТЕН, ЩЕШЕ ЛИ ЦЯЛ ЖИВОТ ДА СЕ ПОЛЗВА ОТ ТЕЗИ ПРИВИЛЕГИИ. А ПО НЕГОВО ВРЕМЕ ИМАХМЕ ПРЕКРАСНИ АРТИСТИ, НО НЕ НАРОДНИ И С ПРИВИЛЕГИИ. ТАКА ЧЕ ДА НЕ ГО ПРЕХВАЛВАМЕ, КАТО МИНИСТЪР И ДЕПУТАТ БЕШЕ НУЛА, ДОПУСНА СЪКРАЩАВАНЕ НА ТЕАТРИ, ОРКЕСТРИ, ИЗДИГАШЕ ПАРТИЙНИ ДИРЕКТОРИ, БЕШЕ И ПОЛУГРАМОТЕН, НЕ ЗНАЕШЕ И ДВЕ ДУМИ НА ЧУЖД ЕЗИК, А И БЪЛГАРСКИ НЕ ЗНАЕШЕ, ПИШЕШЕ СБОГОМ СЪС "З" - ЗБОГОМ, КАТЯ ПАСКАЛЕВА!
  КАТО МЛАД ЕДИН МАНЕКЕН В КИНОТО, А КАТО СТАР ЕДНО ЧУЖДО ТЯЛО ВЪВ ВСЯКА ПИЕСА И ФИЛМ. ЧЕ И ЗАМ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БКП БЕШЕ - СРАМНА ДЛЪЖНОСТ ЗА ЕДИН ИСТИНСКИ АРТИСТ

 2. 2019.12.03 | 14:50

  Само поклон!!!А фъшкиите и злобарите те си знаят......

 3. 2019.12.02 | 20:30

  РУШИТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА, СВЕТОВНО НЕИЗВЕСТЕН БЕЗДАРНИК И БЕЗРОДНИК

  1. 2019.12.03 | 06:49

   педал

 4. 2019.12.03 | 00:50

  Жалки същества. На светлинни години сте от Човека Стефан Данаилов.

 5. 2019.12.02 | 21:58

  Как ще се разпредели наследството?

 6. 2019.12.02 | 21:01

  shto za glupavo zaglavie niama covek koito si e otishal ot tozi sviat i da se custval shtastliv no sas sigurnost sa shtrastlivi mnogo grobarski podlogi koito mu jelaeha da umre leka mu prast poklon..

 7. 2019.12.02 | 20:44

  бнт е многа е хубава

 8. 2019.12.02 | 20:41

  Дано да са извършили опело

 9. 2019.12.02 | 19:18

  че защо да не е щастлив, цял живот айляк агитатор, да не е работил случайно?

  1. 2019.12.02 | 20:26

   ДА, КОМУНИСТИЧЕСКИ БОКЛУК СИ БЕШЕ.

  2. 2019.12.02 | 19:53

   боклук

 10. 2019.12.02 | 19:46

  Хайде стига с този негативизъм!

 1. 1
 2. 2

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет