Вежди Рашидов: Стефан Данаилов не беше отчаян, беше му тъжно за живота

02 декември 2019 08:28

Вежди Рашидов: Стефан Данаилов не беше отчаян, беше му тъжно за живота
© Нова телевизия
2250 2

Стефан Данаилов беше много земен човек. Аз го познавах много отдавна, станахме добри приятели. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на Комисията по културата и медиите и бивш министър на културата Вежди Рашидов.

Преди 30 години някой го доведе на моя изложба, там се запознахме. Човек трябва да търси по-кадърните, ако иска да бъде като тях, добави той.

Стефан Данаилов спасил два пъти живота на Йосиф Сърчаджиев

Съдбата така подреди нещата, че аз да наследя Министерството на културата от него. Каза ми: "Дойдох здрав като скала тук, а излизам с шепа хапчета". А то и с мен се случи същото, заяви бившият министър на културата. 

Постоянно следях развитието на болестта му, често му звънях да го питам дали има нужда от нещо. Бях един от последните хора, които го видяха след комата. Стефан не беше отчаян, но усещах, че му е тъжно за живота. Попита само за сина си, кога ще се върне от Америка. Докато сме живи, трябва да си помагаме, трябва да се грижим един за друг. Животът е такъв – отиваме си един по един, въпреки че не го желаем, посочи Рашидов.

Децата, които някога си играеха по улиците, искаха да бъдат Сергей, героя му от "На всеки километър". Стефан Данаилов за децата тогава беше това, което е днес Хари Потър. Сега Стефан е една икона, много висока летва в българския театър, каза още Вежди Рашидов.

Изпращаме Стефан Данаилов на 2 декември

Novini.bg
2250 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ххахахаха

2019.12.02 | 10:13

134933

ШШШ алоо младежите, и у вас да си стояхте пак след 60 щяхте да сте с хапчета, да не сте някакви богоизбрани или расли на нивата цял живот, здравословно. Ама нали трябва да драматизира, че виж работата е толкова тежка та излиза с хапчета от нея хаахахахах лицемер.

Седесарски манаф, ти с какво допринесе

2019.12.02 | 10:06

134926

за културата, ти ли, седесарски катър, ще даваш оценка на великия Ламбо.

Добави коментар

Водещи новини