България изпрати Стефан Данаилов

България се сбогува с неповторимия актьор, политик, гражданин Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в.

Той си отиде на 27 ноември след продължително тежко боледуване дни преди да навърши 77 години. До последния си миг, в който можеше да бъде активен, той играеше в театъра и обучаваше студентите в НАТФИЗ.

 

Стефан Ламбов Данаилов, наричан още Ламбо, Мастъра, Бате Серго, Майор Деянов, българският Ален Делон, е роден на 8 декември 1942 г. в София. Той е един от най-емблематичните български актьори. Има над 150 роли в киното, театъра и телевизията, заслужил артист (1975) и народен артист (1983), дългогодишен преподавател по актьорско майсторство за драматичен театър в НАТФИЗ, политик от БКП и БСП, министър на културата в правителството на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на от 16 август 2005 до 27 юли 2009 г.,  народен представител в шест парламента.

Почина Стефан Данаилов

С големия Данаилов в Народния театър дойдоха да се сбогуват хиляди граждани, сред тях, разбира се, са всички негови роднини,  синът му Владимир Данаилов, който пристигна в неделя от САЩ, Ирен Кривошиева, депутати от БСП, Димитър Пенев, Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска, Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в, Валентин Михов, Огнян Герджиков, Корнелия Нинова и други.

Очаква се последно сбогом с Мастъра да си кажат и всички ученици от осемте му випуска.

Десетки са и венците пред Народния театър.

"Стефан носеше доброта в себе си Винаги носеше тревогите на другите като свои, Беше добър човек. Ние БСП осиротяхме. Макар че в последните си дни той ми каза - не оплачи, каквото и да се случи, ние сме заедно. И е прав, заедно сме. Поклон пред великия, непостижимия Стефан.

"Беше велика душа, за актьорско майсторство няма какво да говорим. Той ме съветваше, не само за футбол, защото и двамата бяхме наивни", каза и Валентин Михов.

Стоян Алексиев също заяви пред NOVINI.BG, че никога няма да го забрави. Владимир Пенев обясни през сълзи на очи, че винаги ще го помни.

Със сълзи на очи Башар Рахал заяви, че Данаилов е променял хората като е събуждал добротата в тях. "Той беше еталон за човещина и доброта. Какво му трябва друго на човек?", заяви още Рахал.

Валерия Велева сподели, че Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в е показал как се живее достойно.

"Ще запомня Стефан ДанаиловСтефан Данаилов Стефан Данаилов е известен български актьор, политик от БСП, министър на културата в като голям артист, учител и личност", каза кметът на София Йорданка Фандъкова. "Като гледам неговите ученици, съм сигурна, че е бил изключително добър към тях. Всички разказват сега своите спомени. Аз го познавам и като министър на културата. С него работихме по някои проекти. Беше изключително сърдечен и отзивчив, голяма личност", каза Фандъкова.

За по - голяма сигурност в района на театъра е засилено полицейското присъствие. На място има също така и екипи на Спешна помощ.

Часове продължи поклонението пред тленните останки на Данаилов. След това той бе изпратен с бурни аплодисменти.

 

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет