Приемна за жертвите на домашно насилие отваря врати в болница в Пловдив

Приемна за пациенти, пострадали от домашно насилие, разкрива неправителствена организация в Университетската многопрофилна болница „Св. Георги” в Пловдив. Приемната ще заработи от понеделник.

"Там всеки понеделник ще се дават психологически консултации от 9.00 до 13:00 ч. и юридически - от 13.00 до 17:00 ч. Ние ще работим с всички пострадали от домашно насилие, сред които преобладават жените", каза в ефира на "Събуди се" по Нова телевизия адвокат Милена Кадиева.

Тя обясни, че освен с жертвите на домашно насилие, има специализирана програма и за работа с извършителите. "През годините сме разбрали, че не можем да работим само с едната страна на проблема. Надяваме се, че ще покажем сериозните случаи на домашно насилие, при които се стига до физически травми и медицински увреждания и да ги използваме като пример за бъдещи законови промени", обясни още адвокатът.

Коментари

  1. 2019.06.16 | 13:51

    Погледнете снимката...Мъжки юмрук и жена свита в мъки...Искат да ни кажат: Мъжете са насилници....Еврейския план за унищожение тече в пълна сила на всички нива.Врага е: Млад бял мъж от европейски произход

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Общество

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет