Спират движението по пътя Средногорци - Рудозем за извършването на взривни работи на 6 юни

  • 05 юни 2019 14:01

  • 191
  • 0
Спират движението по пътя Средногорци - Рудозем за извършването на взривни работи на 6 юни
© АПИ

От 11.00 часа до 16.00 часа на 6 юни се ограничава движението по път II-86 Средногорци - Рудозем заради извършването на взривни работи в участък от 100 м, който е в средата на трасето между двете населени места, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

На 7 юни от 6.00 часа до 8.00 часа преминаването през отсечката ще се регулира със светофарна уредба. Обходният маршрут е по направлението: Средногорци - Смолян (кв. „Устово“ - кв. „Райково“) - Рудозем и обратно.

В момента по Програмата за трансгранично сътрудничество „ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България 2014-2020 г.“, финансирана чрез Европейския фонд за регионално развитие и националния бюджет, се реконструира 7-километровата отсечка между Рудозем и Средногорци. Инвестицията е за близо 11 млн. лв. с ДДС. Строителните работи включват подмяна на асфалтовата настилка, подобряване на отводняването, ремонт на подпорни стени и мостово съоръжение, обрушване на скалните откоси и на необходимите места ще се монтират предпазни стоманени мрежи. За допълнително укрепване на откосите е предвидено затревяване, засаждане на дървета и храсти. Основно ремонтираният път ще бъде с нови ограничителни системи, знаци и хоризонтална маркировка.

Мая Йорданова
191 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини