Провериха четири сигнала за щети от мечка през март

  • 01 април 2019 13:05

  • 371
  • 2
Провериха четири сигнала за щети от мечка през март
© Pixabay

Експерти от Групата за бързо реагиране при РИОСВ – Смолян провериха четири сигнала за щети от мечка през март. Това съобщиха от пресцентъра на РИОСВ - Смолян. При направените проверки са установени щети върху три пчелина в землищата на село Митовска и село Леска, община Мадан и селскостопански животни в местност „Канарата“, землище на село Сливка, община Баните.

При огледите е констатирано, че щетите са нанесени от кафява мечка. Комисията е изготвила предложения за обезщетение на собствениците.

През този период на годината нападенията на мечки над селскостопански животни и пчелини се дължат на липсата на хранителна база и загуба на тегло на екземплярите през зимата. РИОСВ – Смолян призовава стопаните на селскостопанско имущество да засилят превантивните мерки по опазване на животни и пчелини.

Пашата трябва да се извършва с пастир и кучета, нощуването на животните да е в масивни стопански сгради, да има ограждане с електрически огради, шумови и светлинни отблъскващи средства. От началото на годината до момента на територията на инспекцията са регистрирани общо седем щети от кафява мечка.

Novini.bg
371 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
веселин василев

2019.04.01 | 13:53

2

Я оставете мечките на мира!!!!

най-добре

2019.04.01 | 13:12

1

пуснете животинката в парламента и залостете вратите - да се позабавлява с 240-те глиганчета ....

Добави коментар

Водещи новини