Специалните сили обсъдиха с официална делегация на Азербайджан подобряването на военното сътрудничество

  • 12 март 2019 17:19

  • 307
  • 1
Специалните сили обсъдиха с официална делегация на Азербайджан подобряването на военното сътрудничество
© Булфото (архив)

Официална военна делегация, водена от първия заместник-министър на отбраната и началник на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Азербайджан генерал-полковник Наджмадин Садъков, посети днес, 12 март, Специализирания учебен полигон „Црънча” на 68-ма бригада Специални сили – Пловдив.

Целта на посещението беше подобряването на двустранното военно сътрудничество между специалните сили на България и Азербайджан, съобщиха от пресцентъра на министерството на отбраната. Пред официалната военна делегация командирът на 68-ма бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев изнесе брифинг, на който запозна присъстващите със структурата, задачите и подготовката на българските специални сили. Генерал-полковник Наджмадин Садъков представи структурата на Въоръжените сили на Азербайджан. След брифинга военнослужещи от бригадата представиха демонстрации на способности, сред които - неутрализиране на терористи в сграда, освобождаване на заложник, унищожаване на обект и стрелби. Военната делегация от Азербайджан разгледа показ на бойната техника, артилерийско въоръжение и снаряжение, свързочно имущество и парашутно-материална част на въоръжение в бригадата. В знак на уважение и приятелство, бригаден генерал Явор Матеев и генерал-полковник Наджмадин Садъков си размениха плакети.

По-рано днес министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи заместник-министър на отбраната и началник на Генералния щаб на Въоръжените сили на Азербайджан. В разговора бяха обсъдени перспективите за задълбочаването на военното сътрудничество, изпълнението на съвместни учения, както и засилването на партньорството във военно-образователната сфера. На срещата в Министерския съвет присъстваха и началникът на отбраната генерал Андрей Боцев и заместник-министърът на отбраната Атанас Запрянов.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
307 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
а

2019.03.12 | 17:32

1

какви специални сили бе капути, турчалята съдят в техни съдилища наши граничари изпълняващи държавния си дълг за да покажат колко струва членството в нато и еврогейския съюз. да покажат, че те командват тука, не някакви джендъри, педерунгели, бабоебци и всякаквяа друга евроатлантическа сволач. къде е великото нато дето щяло да ни пази. ще ни пази от кого??? хамериканските нпо-та работят срещу българия и българите в полза на мангусти, мюслета и какво ли не друга паплач. това не са съюзници а душмани.

Добави коментар

Водещи новини