Бойко Борисов се срещна с началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Азербайджан

  • 12 март 2019 10:49

  • 451
  • 1
Бойко Борисов се срещна с началника на Генералния щаб на Въоръжените сили на Азербайджан
© Министерски съвет

Министър-председателят Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г се срещна с генерал-полковник Наджмадин Садъков, първи заместник-министър на отбраната и началник на Генералния щаб на Въоръжените сили на Република Азербайджан, съобщиха от правителствената пресслужба.

По време на разговора бяха обсъдени перспективите за задълбочаването на военното сътрудничество, изпълнението на съвместни учения, както и засилването на партньорството във военно-образователната сфера. Началникът на Генералния щаб на Въоръжените сили на Азербайджан благодари на премиера Борисов за възможността да обменят мнение и опит в областта на взаимодействието по линия на партньорството с НАТО и Европейския съюз.

Българският премиер Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г информира генерал-полковник Садъков, че като страна член на НАТО България полага сериозни усилия за развитието на отбранителната способност на българските въоръжени сили и работи активно за изпълнение на задачите към колективната отбрана на Алианса. Министър-председателят Борисов изрази надежда, че добрите политически и икономически отношения между България и Азербайджан ще бъдат основа за още по-успешно военно партньорство.

На срещата в Министерския съвет присъстваха и началника на отбраната генерал Андрей Боцев и заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
451 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЯЯ

2019.03.12 | 11:11

1

Много отличия има тоя азер ! Той сигурно воюва 24ч. в денонощието .

Добави коментар

Водещи новини