Караянчева: Ако децата ни бъдат добри и толерантни, светът няма да погине

  • 10 март 2019 14:32

  • 485
  • 4
Караянчева: Ако децата ни бъдат добри и толерантни, светът няма да погине
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и народни представители участваха в отбелязването на Деня в памет на жертвите от Холокоста и благодарност за спасяването на българските евреи. Те се включиха в шествието на толерантността и единението "Заедно за България. Заедно за Европа".

Председателят на Народното събрание отбеляза в словото си на церемонията пред Паметника на спасението, че преди 76 години се е случило нещо знаменателно, което е направил българският народ, нещо, което доказва неговата ценностна система.

,,Днес почитаме паметта на жертвите на Холокоста, но и сме щастливи, че запазихме над 48 хиляди човешки животи и това трябва да се знае, с това трябва да бъдем горди'', допълни тя. 

,,Радвам се, че днес има толкова много млади хора, което показва, че толерантността и хуманността са качества, които продължаваме да възпитаваме в нашите деца. Много народи са водили тежки битки с цената на много човешки жертви, но българският е спечелил своята битка, като е спасил тези хора и това трябва да ни прави горди'', подчерта още Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Тя призова да отдадем своето уважение и почит на всички общественици, политици, парламентаристи, на обикновените български граждани, които са застанали като един, за да запазят своите съседи и приятели.

Председателят на парламента отбеляза, че днес е ден, в който трябва да сведем глави, да изкажем своята почит към жертвите, но и ясно да заявим, че осъждаме антисемитизма, расизма, противопоставянето на етническа и верска основа.

,,Ако ние възпитаваме нашите деца на тези ценни качества – да бъдат добри, толерантни и да помнят, светът няма да погине'', подчерта Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.  

Владимир Василев
485 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
ХанкоБрат

2019.03.10 | 16:31

1

Тъжно, да не кажа и по тежка дума, когато има българи лигавещи половите органи на разни посланици, чийто народи са нямали писменост и език до преди 300 г. или 800 г., след като в България е имало бани и обратна вода са се пръскали с парфюми, за да не смърдят на коч, защото не са се сещали, че може и да се къпи човек.

2019.03.10 | 18:50

4

коментарът ти е тъп /като името, кото си си харесал/.

Гошо

2019.03.10 | 18:38

3

Като гледаме новите поколения жени лошо ни се пише с възпитанието на децата. Алчни, арогантни, нахални , аморални и много , много невъзпитани. Какво може да се очаква.

Ovca

2019.03.10 | 18:06

2

Ovcaaaaaaaa

Добави коментар

Водещи новини