Цвета Караянчева: Изборът как да служим на Родината никога и в никое време не е лесен

  • 03 март 2019 13:44

  • 1723
  • 19
Цвета Караянчева: Изборът как да служим на Родината никога и в никое време не е лесен
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на участва в отбелязването на националния празник на България – 3 март, на връх Шипка. Председателят на парламента прие строя на почетния караул и поднесе цветя на Паметника на свободата на връх Шипка.

На този връх, на тази дата, година след година се събираме, за да почетем онези българи, които вярвали, че идеалът за свободна България е по-висш от живота и на които дължим днешния ден, заяви Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на в словото си по повод 141-ата годишнина от Освобождението на България. По думите й склонни сме да си представяме, че те са се родили велики, а не, че са били просто човеци, възвисили се до една велика саможертва.

Изборът как да служим на Родината никога и в никое време не е лесен, подчерта председателят на парламента. Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на посочи, че след месец ще отбележим 140 години от подписването на Търновската конституция и припомни, че и тогава в обществото е имало различни, често коренно противоположни мнения, но строителите на съвременна България са успели да надскочат личните си пристрастия и интереси, за да оставят в историята един от най-прогресивните за времето си основни закони. Много от тях също са били поборници за Освобождението на България и са носели Шипка в сърцата си, отбеляза председателят на Народното събрание. Като поклон към мъчениците на българската свобода, в първата ни конституция те са оставили вдъхновяващите думи: „Всекой роб от какъвто пол, вера и народност да бъде, свободен става, щом стъпи на българска територия“ и от този завет не бива да отстъпваме никога, допълни Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

Председателят на парламента призова никога да не забравяме саможертвата на десетките хиляди, доведени тук от далечни краища, за да воюват за свободата на един чужд народ и да оставят костите си в чужда земя. Винаги ще пазим в сърцата си огъня на вечна благодарност към русите, а също и към румънци, сърби, поляци, черногорци, финландци, украинци, латвийци, естонци, грузинци, арменци, взели участие в тази война, посочи Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на.

На тържествата присъстваха стотици граждани, народни представители, дипломати, областни управители и кметове на населени места от цялата страна.

Великотърновският митрополит Григорий отслужи заупокойна молитва в памет на загиналите герои за свободата на България.

Радина Лазарова
1723 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар
Reality

2019.03.04 | 17:45

19

Да плюя на националния празник, това не е държава вече а политическа изгнила от корупция аномалия!

2019.03.04 | 09:25

18

То вече е капитализъм и не трябва да се говори по този начин, всичко е пари.

Изненадан

2019.03.04 | 00:13

17

Защо ли си въобразих,че поне на националния ни празник няма да ги има просташките ви коментари, но уви !!!

Това пък що е

2019.03.03 | 19:40

16

... как да служим на Родината никога и в никое време...
и да го произнесе Председател на Народно събрание ???

Историята помни

2019.03.03 | 19:36

15

По онова време, сиреч по време на Руско- Турската война, не е имало нито украинци, нито латвийци, нито естонци. Всички те са били само и единствено руснаци и на тях трябва да благодарим преди всичко за Освобождението на България от 5 вековното робство.

2019.03.03 | 15:14

10

Viva Bulgaria, fuck russia!

2019.03.03 | 16:50

14

шибаните турски цигани пак коментират в саита,марш в анадола манафи шибани ЧЕРНИЛКИ скапани

Мишо

2019.03.03 | 16:26

13

Със сигурност Караянчева може да обясни сак служат предателите и на кого.

Скрий се бе

2019.03.03 | 16:26

12

Отврат!!! Ти и цвъки сте най противните изобщо ! Ама понеже стр много нагли не ви пука.Но нищо не трае вечно.Близък е вашия край.Кьовеши ще ви СМАЧКА !!!

Руснак

2019.03.03 | 16:12

11

ВИЖДАМ ЧЕ ПРАЗНУВАТЕ ЧЕ СМЕ ВИ ОСВОБОДИЛИ ОТ ТУРЦИТЕ. НО ВНИМАВАИТЕ НЕЩО МАЙ ВАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ЗА ЗАПАДА И ТУРЦИТЕ ИЗГЛЕЖДАТЕ ЖАЛКИ НЕБЛАГОДАРНИ АКО НЕ СЕ ОСЪЗНАЕТЕ И НЕ ОСМИРИТЕ НЯКОИ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ ВИ ПРОДАЖНИ ТЪРСЕТЕ ПОСЛЕ ТЕ ДА ВИ СПАСЯВАТ ОСВОБОЖДАВАТ. ЗАПАДА Е ДАЛЕЕЕЕЕЧ. И РЕЯЛНО НЕ ИМ ПУКА ЗА ВАЗ. С ТЕ НЕ СА СЛАВАНИ НИЩО ОБЩО. А ВАШИТЕ ПОЛИТИЗИ ПОВЕЧЕТО СА С ИМОТИ ЧУЖБИНА ИМАТ ЗА ВСЕКИ СЛУЧИ. ЗНАЕТЕ ГО ТОВА НАЛИ

Ботев

2019.03.03 | 15:11

9

НАИСТИНА 3-ТИ МАРТ Е ПРАЗНИК НО ЗА РОДОЛЮБЦИ А НЕ ЗА ПРОДАЖНИЦИ И ИЗМЕНИЦИ. ТАКИВА ВЛАСТ ИМАЩИ НЕ ТРЯБВА С ПРИСЪСТВИЕТО СИ НА ШИПКА ВОБЩЕ ДА СЕ ДОПУСКАТ ДО ТАКИВА МЕСТА.

Добави коментар

Водещи новини