Караянчева и Дариткова се срещнаха със здравни служители в парламента

  • 20 март 2019 14:48

  • 456
  • 1
Караянчева и Дариткова се срещнаха със здравни служители в парламента
© Народно събрание

Председателят на Народното събрание Цвета КараянчеваЦвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от парламентарната група на и председателят на Комисията по здравеопазването Даниела Дариткова се срещнаха с ръководството на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, информираха от пресцентъра на Народното събрание.

Те представиха пред председателя на българския парламент свое отворено писмо във връзка с ескалацията на спонтанни протести на професионалистите по здравни грижи. В писмото си настояват за диалог и намиране на политическо съгласие за достойни възнаграждения, добри условия на труд, професионална квалификация и кариерно израстване. От страна на ръководството на асоциацията заявиха, че са готови да бъдат полезни в тази ситуация и призоваха държавата да влезе в ролята на регулатор. 

Снимка: Народно събрание

На срещата беше споделено мнението, че отговорността за решаването на част от проблемите е на ръководствата на съответните лечебни заведения и че е възможно да се търсят по места работещи решения.

От страна на Народното събрание беше изразена готовност за продължаващ диалог по проблемни теми в сектор здравеопазване. Обсъдена беше и идеята за създаване на единен стандарт, според който формирането на заплатите да става според професионалните отговорности.  

Владимир Василев
456 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
две "умници",

2019.03.22 | 20:08

1

които и за архиварки не стават, но сме ги избрали ние - мазохистите, да са наши.представители, да ни защитават и се грижат за нас - затова им плащаме и ги ограждаме с лукс, а те ни забиват с тъпотата, ограниченността и предателството си в най-важната сфера - здравето ни.

Добави коментар

Водещи новини