Няма бедстващи хора в Смолянско

  • 26 януари 2019 12:34

  • 688
  • 1
Няма бедстващи хора в Смолянско
© Булфото/Архив

Няма бедстващи хора в Смолянско или болен, на когото да не е помогнато, няма селища без вода, съобщи директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов във връзка с усложнената  зимна обстановка в Смолянско заради падналия обилен тежък сняг.

,,Перфектна организация сме предприели с колегите от полицията, аварийните екипи и представителите на местната власт в съвместните усилия за максимално оказване на помощ на населението'', допълни Николов.

Мобилизирани са екипи на пожарната за своевременно отстраняване на паднали дървета от пътищата и разчистването за снегопочистване, като движението се спира частично за улесняване на работата на екипите, основно по пътя към Пампорова и  прохода Превала. 

Проходът Папаз Чаир в  област е Благоевград е затворен за МПС над 12 тона, както и пътят Гоце- Делчев – Катунци. В област Благоевград обстановката постепенно се нармализира. Овладяна е обстановката в района на стария път към прохода Витиня, където сутринта се наложи спиране на движението на тежките автомобили за снегопочистване, информираха от пресцентъра на МВР. 

Владимир Василев
688 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.01.26 | 12:49

1

От кога софийската "Графа" се намира в Смолян?

Добави коментар

Водещи новини