17-годишен младеж от социален дом събира в социалните мрежи дарения за читалища и възрастни хора

  • 31 декември 2018 16:51

  • 549
  • 0
17-годишен младеж от социален дом събира в социалните мрежи дарения за читалища и възрастни хора
© pixabay

17-годишният Кирил Балдев е от социален дом. Родителите му се отказали от грижите за него, тъй като нямали пари. Преди три години той решил, че трябва да прави добро, за да срещне доброто. Започнал да събира книги чрез фейсбук и да ги дарява на читалища в страната, съобщава БНР.

Последното дарение е за читалище в пазарджишкото село Бошуля. Заедно с книгите, момчето осигурява и 40 пакета с основни хранителни продукти за самотно живеещите пенсионери там.

„Да видиш човек, че се радва на една торбичка храна, не мога да го опиша… Правя го заради миналото, което съм имал. Живял съм в лоши условия, нямал съм топла храна, хляб, сготвено. В мизерия съм живял. С годините, когато подкрепям хората и читалищата, това по някакъв начин ми се отвръща и виждам, че животът ми се променя“.

Инициативите на Кирил изцяло се организират в социалните мрежи. Намира много съмишленици, които го подкрепят, но има и такива, които го упрекват че организира кампаниите, за да спаси себе си от незавидното положение в което е поставен. Кирил обаче гарантира, че даренията отиват по предназначение: „Качвам на страницата постоянно касов бон, снимки от продуктите, името на подкрепящия, който е дарил обувки или дрехи. Рядко се даряват парични средства. Който иска да дари пари, казвам „отиваме в магазина и купуваме това, от което има нужда домът за деца или за възрастните хора“.

Дори на тези, които коментират, им казвам: „Казвайте факти, това не е вярно“. Кирил е разбрал, че обществото гледа с недоверие на децата като него. През 2019 година той ще напусне социалния дом заради пълнолетие. След като завърши училище, ще трябва веднага да започне работа, защото смята и да учи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
549 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини