Ето защо Марк Жирардели никога не е афиширал, че е собственик на "Юлен"

  • 19 декември 2018 08:27

  • 6131
  • 16
Ето защо Марк Жирардели никога не е афиширал, че е собственик на "Юлен"
© Булфото (архив)/ Марк Жирардели

"Ако държавата не се ангажира с окончателното решение на споровете около ски зона Банско, фактът, че Марк Жирардели е мажоритарен собственик на най-известния ни зимен курорт няма да има никакво значение", заяви пред БНР Петър Петров, адвокат на дружеството- концесионер и член на Управителния съвет на компанията.

Процедурата по прехвърлянето на собствеността е продължала 4 години, каза адв. Петров и обясни защо чак сега става ясно, че Жирардели е мажоритарен собственик на "Юлен"  АД: "Западната култура не предполага човек да се афишира като собственик. Дори за някои западни общества това е въпрос на много ниска култура - някой да парадира, че е собственик на нещо. Но тук той осъзна, че нещата са обърнати, че нашият манталитет е малко по-различен. И видя, че може би не е формален, но е някакъв чисто, как да кажа, психологически проблем пред развитието на ски-зоната и реши да извърви тази стъпка и да се оповести".

Инициативата за срещата с тримата министри в понеделник е била на Жирардели, каза защитникът: "Реално той инициира тази среща. А и тя беше част от вече планираните кръгове от срещи във връзка с преговорите по концесионния договор, така че двете неща съвпаднаха". 

Петър Петров изтъкна и факта, че всичко изградено в ски зоната и самият бранд "Банско" е държавна собственост, а концесията приключва след 13 години. Той коментира има ли шанс да се реши десетгодишната драма: "Рано или късно, ние ще трябва да направим нещо. Радваме се, че това го осъзнава и държавата, защото без реални стъпки в определена посока, развитието се спира. А ние нямаме кой знае колко продукти, които бихме могли да промотираме в международен план".

Последвайте канала на

Десислава Станева
6131 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар
Stamat

2018.12.20 | 09:52

16

Показно как човек и вече в доста зряла възраст и някакъв авторитет, може да стане за смях от едната алчност!Какъв собственик, какви 5 лв.?!Подставени лица на олигархо-мафиотски структури!

Велков

2018.12.20 | 08:55

15

Не е нужно да афишира, че именно той е собственик на Юлен. А и делата му през последните години показват много добре неговите намерения и отношението му към развитието и бъдещето на Банско. Благодарение на Марк Жирардели и организаторите на световните първенства по ски и сноуборд в Банско малкото ни куропртно градче вече е известно по целия свят.

Тайфун Спенсър

2018.12.19 | 18:01

14

Какво да обявява Жирардели. Актът е обявен в Търговския регистър. Той е публичен. Ако някой регистрира фирма или придобие дялове от такава, задължението за обявление е на държавния търговски регистър, а не на лицето. Но БГ-комунистеското селско общество не може да осъзнае този факт.

Славин

2018.12.19 | 13:49

13

Интересно ми е сега като се знае името на собственика, за какво ще започнат да мрънкат зелените

Анета

2018.12.19 | 12:55

12

Всеки с малко мозък няма да се поддава на спекулации и манипулации, досега беше зора кой е собственика, а сега това не било важно...егати и пародията

ЯЯ

2018.12.19 | 11:45

11

Да се парадира с притежание наистина е тъпо . Но в БГ хората искат да знаят кои са собствениците , защото тук нещата се крадат , присвояват , а не се купуват . Така че това адвокатче да не се опитва да внушава на хората невъзпитаност .
За Жирардели човек може да говори само с уважение , но и той не знае къде е попаднал .

Ненчо

2018.12.19 | 11:33

10

Защо да афишира? Човекът иска да работи, не да афишира. Той не е българин и няма нашенския байгановски манталитет. Израснал е на място, където знаят как да работят

опорна то4ка

2018.12.19 | 10:51

9

А защо готвача на Путин не купи Юлен? Или пък виолончелиста, или някой друг руски олигарх? Къде спаха?!

Българин

2018.12.19 | 10:25

7

Естествено , че собственик е Цеко ! И Боко го каза !

2018.12.19 | 10:40

8

На бабати хвърчилото.

тук стават номерата

2018.12.19 | 10:25

6

Дошъл е тук , защото май само тук ще му минават номерата - защо не иде в Австрия да поставя условия, защо не вземе някой курорт в Швейцария "на концесия", ами точно тук? Да върви да застроява Алпите без правила и да изисква от държавата да си дава водите безвъзмездно за "изкуствен сняг", да си превзема територии извън определените граници - да видим как ще му разрешат?

Добави коментар

Водещи новини