Марк Жирардели обсъди с трима министри нуждата от изграждане на втори кабинков лифт в Банско

  • 17 декември 2018 17:32

  • 1085
  • 4
Марк Жирардели обсъди с трима министри нуждата от изграждане на втори кабинков лифт в Банско
©

Министрите на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе, на туризма Николина АнгелковаНиколина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard и на икономиката Емил КараниколовЕмил Караниколов Емил Караниколов е министър на икономиката. Роден е на 3 юни 1980 г. През 2001 г. завършва право в се срещнаха с Марк Жирардели в Министерството на околната среда и водите във връзка с развитието на ски зона Банско.

Марк Жирардели беше придружен от  адвокатите на „Юлен“ АД. На срещата бяха обсъдени концесионния договор за ски зона Банско и необходимостта от изграждане на втори кабинков лифт в курорта. Министър Димов обясни на Марк Жирардели, че в момента се водят преговори за изменение и допълнение на договора за предоставяне на концесия с „Юлен“ АД, за което е упълномощен от Министерския съвет. С промяната се цели да бъдат изчистени неяснотите с границите на концесионната територия на ски зона Банско, както и да се промени и увеличи концесионното възнаграждение. Беше обсъдена също необходимостта от залагане в договора на санкции при нарушение на екологичното законодателство.

На срещата беше поставен въпросът за собствеността на „Юлен“ АД. Във връзка с обществения интерес и в името на развитието на курорта Банско, Марк Жирардели представи пред министрите оригинални документи, удостоверяващи, че притежава 100% от собствеността на "Такс сървисиз лимитед", която компания е мажоритарен собственик на „Юлен“ АД. Той каза, че е упълномощил мениджмънта на „Юлен“ АД да водят преговори по поставените теми и да се намерят решения с цел бъдещото развитие на Банско.

Всички участници в срещата категорично заявиха, че зимният туризъм има бъдеще в България и трябва да се развива.

Novini.bg
1085 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
мишо

2018.12.18 | 10:32

4

Мошеници в действие.

кой му

2018.12.17 | 23:57

3

Кой му плаща на скиора да идва в Бг

????

2018.12.17 | 19:18

1

КОЙ е той?

сем. Стоянови

2018.12.17 | 19:32

2

Чук, чук.
-Антонина отвори!
-Кой е, кой е?
-Той е, той е!

Добави коментар

Водещи новини