Румен Радев: Единението на българския народ трябва да се осъществява около духовните ни ценности

  • 23 ноември 2018 18:58

  • 453
  • 4
Румен Радев: Единението на българския народ трябва да се осъществява около духовните ни ценности
© Президентство

Единението в славянския свят има дълбоки нравствени устои, които отразяват широтата, миролюбието и добротата на славянската душа. Всички знаем, че културата и изкуството са спойката на всяко общество, но вашата мисия има далеч по-високи измерения. В съвременния глобален свят вие като културни посланици работите за това, културата да бъде олицетворение на интелектуалните, духовни и културни връзки в славянския свят.

С тези думи президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на се обърна към поетите и творците, участващи в представянето на Всеславянска антология на поезията в Централния военен клуб в столицата, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. В приветствието си президентът подчерта, че приема признанието на 20-те представени страни в Управителния и Обществения съвет на Славянската литературна и артистична академия като силен знак на подкрепа за дейността на неговия екип. Всички имаме обща цел, която отстоявам упорито, и това е единението на българския народ, което трябва да се осъществява около духа и духовните ни ценности, а този дух не се ограничава само в националните граници, заяви държавният глава.

Президентът приветства благородната дейност и значението на Славянската литературна и артистична академия, която обединява творците - поети, художници, артисти, музиканти в клубове от 40 града в България, които развиват своята активна дейност. Доказателство за престижа на организацията са и нейните задгранични структури в 20 държави.

На тържественото събитие в Централния военен клуб президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на беше обявен за почетен член на Славянската литературна и артистична академия от основателя и председателя на издателството Елка Няголова. Поетесата връчи на държавния глава картата, реверния знак и пластиката на издателството. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
453 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Манев

2018.11.23 | 21:49

4

Ти ли говориш са единение, всяко твое явяване всява разделение в народа, но в едно съм сигурен, че успеха ти е само сред по възрастните и по необразованите 80% според вас.

..

2018.11.23 | 21:09

3

Това са думи на пасивен гей, а не на президент!

2018.11.23 | 20:25

2

Дрън, дрън

Уффф

2018.11.23 | 20:00

1

Тоя пак рецитира като в селското читалище пред текезесарите

Добави коментар

Водещи новини