Радев: Зачестилите пътно-транспортни скандали, в които въвличат семейството ми, няма да се превърнат в индулгенция на управляващите за техните безобразия

  • 23 ноември 2018 18:21

  • 7069
  • 75
Радев: Зачестилите пътно-транспортни скандали, в които въвличат семейството ми, няма да се превърнат в индулгенция на управляващите за техните безобразия
© Булфото (архив)

Приемам изявлението на министър-председателя като пожелателно мислене в бъдеще време. Чуждестранни стратегически инвеститори отдавна не са се появявали в България, а много вече даже напуснаха страната.

Това заяви днес президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на пред журналисти, помолен да коментира позицията на министър-председателя, според когото чуждестранните инвестиции в страната бележат ръст, съобщиха от прессекретариата на президентството.  Държавният глава припомни многократно направените констатации от Българската стопанска камара и други организации у нас за драстичен спад в чуждестранните инвестиции през последните години. „Споделят ги и представителите на чуждестранния бизнес, с които се срещам редовно. Определено има разлика между пропагандата в медиите и реалната ситуация на живота в България. Точно заради това хората протестират и тези протести няма да спрат, не защото медиите не ги показват, а защото техният корен е в бедността и несправедливостта. А точно тези проблеми управлението не може да реши. Напротив – то ги генерира!“, подчерта президентът.

Попитан за отхвърленото от парламента негово вето върху по-високото  данъчно облагане за старите автомобили, президентът беше категоричен, че този закон няма да има екологичен ефект, но ще има лош социален ефект. „Депутатите се направиха на разсеяни за една друга важна част от моето вето, която засяга Закона за митниците. С една внесена поправка след първо четене, която е извън обхвата на Закона за корпоративното подоходно облагане, става ясно, че трансформирането на митниците в териториални дирекции ще стане чрез закриване и прекратяване на трудовите правоотношения. Това излага на административен произвол служителите в митниците и това ще тежи на съвестта на нашите законотворци“, посочи Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

По думите на президента зачестилите пътно-транспортни скандали, в които бива въвличано неговото семейство и които се раздухват в медиите, няма да се превърнат в индулгенция на управляващите за техните безобразия. Това може да има някакъв временен ефект и да се скрие разломът между управляващите и обществото, но това няма да трае дълго, подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. Държавният глава беше категоричен, че в случая, когато ескортиращ автомобил от неговата охрана е участвал в леко пътно-транспортно произшествие, екипът е действал изцяло според разпоредбите на закона и инструкциите за НСО. „Но може би ви прави впечатление, че много зачестиха тези ситуации? Спомняте си режисурата в Харманли, която целеше да изкара моя баща автохулиган. Да добавим и последните случаи. И винаги, всеки път в тези ситуации има някакво видео, което се пуска в мрежите – или от общински камери при грубо нарушение на правилата за работа с подобна информация и нейното съхранение, или от случаен свидетел с интересно минало. Мобилизират се министри да се хвърлят по студията, нагнетява се медийна истерия. Сами можете да отгатнете кой е поръчителят на тези суперпродукции“, посочи още президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7069 75

Свързани новини

Коментари 75

Добави коментар

2018.11.24 | 18:12

73

На тоя откак му отрязаха далаверката с Грипените съвсем озлобя....

ХХХХХХХ

2018.11.26 | 14:48

75

Човека има природен интелект и не проявява злоба.Злобни са Тиквата(Б.Б), Пъпеша(Цв.Цв.) и Кукмявката(Д.Ат.).Типично по гербаджийски, от прости хора чакай само простотии.

2018.11.24 | 18:14

74

От тогава си мечтае за предсрочни избори ....трябва все пак да направи някоя далаверка инак ще си остане с президентската пенсия която никак не е малка

за коментарите по долу на вечният трол на герб

2018.11.24 | 12:36

72

Дежурният трол от герб който е вечно на линия отново се отвори на тема лайна по президента само че тези лайна са по твоята глава и по любимата ти шайка герб

Уча се !

2018.11.24 | 08:02

71

Инвеститори нямало, даже си отивали !

И на ГЕРБ ли се дължи това !?

От 1944г. до 2007г докато управляваха псевдо комунистите, какви стратегически инвеститори имаше !?

Всяка чужда фирма, дошла в България по времето на техните управления, трябваше да раздели с тях откраднатото от държавата ни, а пък те им осигуряваха спокойствието, необходима за това !

Или за това г-н Президента, не се
сеща !?

Така че, симпатизанти и подръжници на псевдо комунистическите наследници от БСП, да обвиняват други за лошото положение на България, е меко казано наглао и ако не водеше до разделение у българите, щеше да е доста смешно !

Какво направиха БКП-БСП за да създадат условия, подходящи за инвестиране !?

Това не става от днес за утре и невярвам, президента да не го знае !

По-скоро, популизмът му допада повече, от прагматизма, както между впрочем и на БСП-БКПнаследници, които успяха да пробутат на българския народ,президент военен, който никога не е работил и едва ли знае, как се постигат успехи в една държава !

Неговата заплата , винаги е била гарантирана от държавата, т.е. от нас !

За това сега с лекота набеждава всеки, който не му допада, по пътя към
властта !

Само че войска и държава, са две много различни понятия !

Когато във войската заповядаш, всеки е длъжен да го изпълни, а когато управляваш цял един народ, нещата са коренно различни !

Това явно, президента го пропуска !

Г-н Президента верояно се чувства обиден, от зачестилите случаи на пътно транспортни скандали с членове на семейството му !?

Вероятно му е трудно да приеме, че закона е за всички, включително и за бивш военен, слязъл от висок управленски пост в армията, където едва ли някой му се е противопоставял, а сега, някакви обикновени държавни служители, си позволяват да му нарушат спокойствието в семейството, макар и спазвайки закона !

Ами да не правят нарушения, щом искат спокойствие !

Много е просто !

А г-н Президента, да помисли.върху вариант за обединение на нацията, вместо да яха недоволството на по-малкото част от българите, за да се противопоставя на по-голямата и
по-можещата !

Това само ни разделя и ще доведе до крах, а не просто до смяна на ГЕРЦ с БСП !

tozi prezident e

2018.11.24 | 06:49

70

sram za BALGARITE.....

vreme e za in pi4man

2018.11.24 | 06:48

69

na komunista terorist.......

Off

2018.11.24 | 05:46

68

Типичен шапкар.

Лилав трол

2018.11.24 | 05:44

67

Пъпчивият фатмак си отвори устата и се размириса на войнишки партенки.

Оставка

2018.11.23 | 22:49

52

Хайде , Боко, стига си ни мъчил, подавай ОСТАВКА, директно към затвора

Вън

2018.11.24 | 03:52

66

не е трол. трол си ти но колкото и да крещиш черното не става бяло. айде всички вън след симеонов. Бойко пак ще почне да плащи с ДПСто, но миналия месец той даде на Доган хидровъзел за 15000 за чиято потдръжка (никаква) държавата ще отпуска 35 000 000 годишно...

До изрода по-долу

2018.11.24 | 02:52

65

Я ми ближи топките бе олигофрен !

4567

2018.11.24 | 00:30

56

Лапай бахура, червен трол.

Л

2018.11.23 | 22:37

49

А Ванга каза ли ти че си глупак

2018.11.24 | 02:51

64

Защо не изпишеш цялото си ими : ЛАЙНО бе измекяр ?

Кика

2018.11.23 | 22:56

53

Излагате се много с тези изказвания..просто падате в пропастта

Циганче

2018.11.24 | 02:49

63

Како , що не ходиш да се изчукаш нейде ?

Добави коментар

Водещи новини