Румен Радев: Подкрепяме стратегическата визия на Франция за суверенна, обединена и по-ефективна Европа (снимки)

  • 28 ноември 2018 17:35

  • 487
  • 1
Румен Радев: Подкрепяме стратегическата визия на Франция за суверенна, обединена и по-ефективна Европа (снимки)
© Пресцентър Президентство

Подкрепяме стратегическата визия на Франция за суверенна, обединена, по-ефективна и самостоятелна Европа. За да е успешна, тази инициатива трябва да се случи с участието на всички държави от Европейския съюз. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща с делегация на групата за приятелство с България в Националното събрание на Френската република, която е на официално посещение у нас. Делегацията е водена от Антоан Ерт – председател на групата за приятелство, съобщиха от президентския прессекретариат. 

Държавният глава и френските парламентаристи обсъдиха предизвикателствата пред Европа и необходимостта от задълбочаване на диалога между отделните страни в съюза. Президентът Радев подчерта, че вариантите за "ЕС на различни скорости" противоречат на идеята за обединена Европа, както и на традиционните ценности, въплътени в конкретни политики като солидарността и кохезията. Всяка инициатива, която води до допълнително разделение на Европа, не би била продуктивна, заяви още Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Държавният глава открои селското стопанство, културата, информационните технологии, туризма, отбраната като сектори от взаимен интерес с потенциал за развитие на сътрудничеството. Важно е да се създадат и повече възможности за партньорство в сферата на културата и образованието, особено между младежите на двете страни, защото бизнесът следва контактите между хората, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
487 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Умник Гюро

2018.11.28 | 18:26

1

На никого не му пука какво дърдори Кремълската проститутка. След 2-3 години Фатмака Радев ще си отиде в село Славяново, където му е мястото - при баща си, топ-шофьора от Харманли, Георги Радев.

Добави коментар

Водещи новини