Майките на деца с увреждания ще продължат с протестите

  • 17 ноември 2018 08:47

  • 2741
  • 11
Майките на деца с увреждания ще продължат с протестите
© Булфото/Архив

Протестът на майките на деца с увреждания ще продължи, докато не се изпълнят исканията за реформа, обявиха Мая Стоицева и Валентина Ташкова – майки на деца с увреждания в предаването "Тази събота" по bTV.

Вицепремиерът Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 подаде оставка късно снощи, а часове по-късно премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г я прие. Това се случи на четвъртата седмица от началото на протестите на майките на деца с увреждания, които излязоха на улицата след негово изказване. Вицепремиерът подчерта, че решението му е лично и морално, не е направено под натиск на премиера Борисов и е съгласувано с коалицията "Обединени патриоти".  

"Всички се радвахме на новината за оставката, но ми се иска да върнем фокуса, а той е реформи в системата за хората с увреждания", каза Мая Стоицева.

По думите ѝ Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 е хвърлил кал върху политическия елит с изказването си.

"От първия ден на протеста казваме че този език е неприемлив за обществото имаше и други изказвания на хора от НФСБ", допълни и Валентина Ташкова. 

Според Мая Стоицева оставката на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16 се е забавила. "Когато някой политик го обиди по този начин, ще протестираме в негова подкрепа", категорична беше тя.

След снощната оставка това беше победа за цялото общество, каза Валентина. Показахме, че един справедлив граждански протест може да победи, каза тя.

"Протестираме 26 дни за оставката на Валери СимеоновВалери СимеоновВалери Симеонов е заместник министър-председател по икономическата и демографската политика до 16, но години наред протестираме за реформа, правителството се ангажира с конкретни неща и искаме те да бъдат изпълнени. Този протест няма да спре, това е кауза която продължава", отбеляза Мая Стоицева.

Последвайте канала на

Novini.bg
2741 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
!

2018.11.17 | 12:15

11

БСП ще ги "излекува" и всички в половин Европа с нов Чернобил (Белене), а и ще им даде пари със заплати по пет долара. Това не са майки, а платени изверги. Не се ли спрат скоро, ще има контрапротести от демократичното мнозинство.

Маиките са си майки но истината това

2018.11.17 | 12:09

10

Заради шибаните КОМУНИСТИ БСП децата са с увреждания...
огромни социални и финансови последици за всички български данъкоплатци са по време на управления на БСП и ДПС. Първата е банковата криза от средата на 90-те години на ХХ век по време на пагубното самостоятелно управление на БСП с кабинета Виденов. И втората е по времето на печалното управление на социалистите с ДПС чрез кабинета Орешарски, когато изкуствено бе фалирана КТБ. Мисля, че за ДПС би следвало да се посвети отделна книга главно за изследване на изкуството на тази партия да управлява, дори когато не е формално на власт като коалиционен партньор. Както самият Ахмед Доган казва в едно свое изявление „ДПС е като бацил, влезе ли веднъж няма излизане”. Затова аз предпочитам да говоря за вече превзета от корупцията държава.Банковата катастрофа по време на еднопартийното управление на БСП начело с Виденов.
2. Изкуственият фалит на КТБ при БСП и ДПС с кабинета Орешарски.
3. Проектът „Белене”, който е най-продължителният корупционен модел, обогатен с внос на руска корупция
Цените на петрола са по ниски от преди няколко години. Те зависят от цената на барел петрол. Цените в страната ако сравним със съседните цени са нормални даже в България са много по ниски:
Относно ниската доходност да това е вярно, но това ние икономиката - произвеждаме 57 млрд. долара БВП разделено на 7 млн. население прави 8142 долара т.е. 14 000 лв за глава от население разделено на 12 месеца 1167 лв средно за месец, което съвпада със средната заплата в страната. За да има по високи заплати решението е създаване на икономика ако удвоим БВП на 100 млрд. долара тогава средтата заплата ще стане 2 330 лв., но без покритие в икономиката няма как да стане с протести никой неможе да ви я даде без покритие

Пейо

2018.11.17 | 11:26

9

Този сайт е Герберски само коментарите на троловете от герб против майките не се закачат

2018.11.17 | 09:02

1

Простотия

2018.11.17 | 09:56

8

Марко Тотев, престани с тъпите си писания не си нищоповече от лайно.

2018.11.17 | 09:54

7

Стига с това лицемерие, "майките" прекалиха с търпението на цял народ.

2018.11.17 | 09:08

2

БРАВО НА ТЯХ

2018.11.17 | 09:51

6

Закакво е бравото бе тъпчо, че хвълиха в смут цялата стран заради майчиният инстикт, който излезе извън нормите заради подкрепата на БСП и ДПС. Всяко съчувствие си има граници, нека това да го разберат така наречените "майки"

2018.11.17 | 09:48

5

Този сайт е комунистически,не ми качват коментара за втори път!

!

2018.11.17 | 09:31

4

Тези шаврантии имат предостатъчно пари от БСП, значи нямат право да протестират. Колко трябва да си подъл, за да използваш болното си дете за политически цели? Трябва им дисциплина с палки от ченгетата.

ббб

2018.11.17 | 09:10

3

вече мога и аз да ги пратя в на майка си в пу. ката

Добави коментар

Водещи новини