Финансират личната помощ със 71 млн. лева

  • 28 ноември 2018 18:34

  • 732
  • 0
Финансират личната помощ със 71 млн. лева
© БНТ

Председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова е предложила 71 млн. лева да бъдат прехвърлени в бюджета на Министерството на труда и социалната политика. Това съобщи в предаването "Още от деня" по БНТ зам.-председателят на Комисията по труда, социалната и демографската политика Светлана Ангелова след среща с майките на деца с увреждания от инициативата "Системата ни убива", които в отворено писмо днес заявиха, че отново са излъгани.

Срещата беше изключително ползотворна. Притесненията на майките и на омбудсмана бяха, че няма да има пари за осигуряване на пари за личната помощ и тази услуга няма да започне от 1 септември 2019 година. Преди малко председателят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова предложи 71 млн. лева да бъдат прехвърлени в бюджета на Министерството на труда и социалната политика, така че опасенията, че няма да има пари за финансиране на личната помощ от 1 септември 2019 година са напълно неоснователни, заяви Ангелова.

След срещата с майките отиваме при премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, за да кажем какво сме се разбрали. Утре ще имаме такава среща и с омбудсмана Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. В петък ще имаме извънредно заседамие на социалната комисия в парламента, обяви зам.-министърът на труда и социалната политика.

По думите ѝ бюджетът на социалното министерство е най-високият от няколко години насам. Само за хората с увреждания са предвидени 437 млн. лв., което е със 150 млн. лв. повече. Предвидени са и повече пари за енергийни помощи, отбеляза Светлана Ангелова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
732 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини