Проф. Николай Радулов: Големите недокомплекти на служителите в МВР довеждат до занижаване на критериите

  • 30 август 2018 09:10

  • 1504
  • 2
Проф. Николай Радулов: Големите недокомплекти на служителите в МВР довеждат до занижаване на критериите
©

Преди 45 години, когато пътувах с електричката от Кумарица до Централна гара, имаше един такъв милиционер, който така се отнасяше с нас. Общо взето положението беше: "Когато говориш с мен, ще мълчиш". За мен това си е един обикновен провинциален милиционер. И не е единствен. Това е демонстрация на пълния разпад на държавността. Това каза психологът Христо Монов в ефира на БТВ по повод скандалния видеоклип на полицай, който заплашва със саморазправа тийнейджъри, вдигали шум във Велико Търново.

"Вижте какъв тежък политически гаф направи другарката Нинова - да свикаш пресконференция за трагедията в Своге, преди да са погребали още жертвите. Как да се държат тези полицаи, след като виждат как се джафкат политиците ни", добави той.

Темата коментира и експертът по сигурността проф. Николай Радулов. "Не е нормално поведението на полицая. Има правила, които трябва да спазват полицаите. Големите недокомплекти на служителите в МВР довеждат до занижаване на критериите. Преди 15-20 години такива хора нямаше да имат достъп до системата и до оръжие", обясни той.

По думите му другият проблем в случая се крие в лошата подготовка. "Полицаят си върши работата по начина, по който му позволява неговата култура", коментира проф. Радулов. "Това момче е полуграмотно. Неговите шефове трябва да вземат мерки, да го стегнат малко. Поне да го научат да говори правилно български", смята експертът по сигурността.

Мая Йорданова
1504 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дуци

2018.08.30 | 18:43

2
В ДЪРЖАВА ПРЕДИ РАЗПАД ,НЯМА КАК ДРУГО ЯЧЕ ДА ИЗГЛЕЖДА И НАРОДА В НЕЯ
Vuzmezdie

2018.08.30 | 09:50

1
Този вездесъщ професор Николай Радулов с червена окраска по политическа линия, говори глупости не по-малко от полицая който коментират - " Неговите шефове трябва да вземат мерки, да го стегнат малко. Поне да го научат да говори правилно български". ЕДИН ЧОВЕК НА ВЪЗРАСТ, ОТДАВНА ПРЕМИНАЛА 18 ГОДИНИ, ТА ДАЖЕ И ПОЛИЦАЙ, НЕ Е ВЪЗМОЖНО ДА ГО НАУЧИШ ДА ПИШЕ ГРАМОТНО, ТОВА СТАВА МЕЖДУ 6-ТАТА И 14-ТА ГОДИНА ОТ РАЗВИТИЕТО НА ХОМО САПИЕНС. ИНАЧЕ КАЗАНО - КЪСНО Е!!!

Добави коментар

Водещи новини