Министър Радев участва в обществено обсъждане на нов Закон за движение по пътищата (видео)

  • 08 юни 2018 18:53

  • 2893
  • 0
Министър Радев участва в обществено обсъждане на нов Закон за движение по пътищата (видео)
© МВР

Министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 участва в обществено обсъждане на нов Закон за движение по пътищата, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Организатор на общественото обсъждане на новия закон е областната управа на Бургас. В него участват представители на вносителите – Министерството на вътрешните работи и Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, народни представители от района, неправителствени организации. Министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 отбеляза, че  днешната среща е част от поредицата обсъждания на трите законопроекта и припомни, че до момента такива дискусии бяха организирани и проведени в София, Стара Загора и Благоевград. Той посочи, че предложените промени имат една единствена цел – да съхраним човешкия живот. Не може толкова хора да загиват по пътищата, непрекъснато търсим начини, за да променим това. Един от тях е да разпределим отговорностите между институциите, да съпоставим международния опит и традициите и да ангажираме целия капацитет, който е компетентен по темата. Идеята е да стесним кръга от грешки и да търсим общи решения, обясни министър Радев. В аванс той съобщи, че следващото обсъждане ще е във Варна, след което всички предложения ще бъдат обобщени и анализирани. Вътрешният министър благодари на участниците в срещата за активната им позиция по този изключително важен въпрос и изрази надежда, че с общи усилия може да се постигне траен резултат и да бъде променена коренно картината на пътнотранспортния травматизъм.

Малко по-рано министър Радев посети Четвърто РУ-Бургас. В рамките на работната си среща в Бургас, министърът на вътрешните работи посети Четвърто районно управление – Бургас. Той се запозна със задачите и отговорностите на служителите, които обслужват най-големия комплекс в областния град - "Меден рудник", както и околните селища. На място той разгледа сградния фонд и материално-техническата база на полицейското управление. Министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 инспектира и терен, преотстъпен от Община Бургас на вътрешното ведомство за изграждането на новата сграда на полицейското управление. Към момента е налице техническо задание, съгласувано с МВР, като новото здание е на етап проектиране и строителство.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2893 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини