Валентин Радев към колегата си Херберт Кикъл: Да продължим да работим за интересите на европейските граждани

  • 05 юни 2018 21:11

  • 2277
  • 0
Валентин Радев към колегата си Херберт Кикъл: Да продължим да работим за интересите на европейските граждани
© МВР

В края на днешното заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“ в Люксембург министър Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 символично предаде председателството в област „Вътрешни работи“ на австрийския си колега Херберт Кикл, съобщиха от пресцентъра на МВР.

С пожеланието да продължи в дух на приемственост изпълнението на приоритетите на Триото, министър Радев предаде и пожарникарския шлем, който получи в началото на българското председателство от естонския вътрешен министър Андрес Анвелт. Шлемът символизира защита, сила и решителност в отстояването на общите европейски цели и актуалния дневен ред на ЕС.

Вътрешните министри на страните членки получиха кукли в народни носии от различни региони на страната като символ на националната самобитност и на разнообразието, което е в основата на ЕС.

Днешното заседание в Люксембург е последното редовно заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи“ в област „Вътрешни работи“ в рамките на българското председателство. От 1 юли Австрия поема председателството на Съвета на ЕС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2277 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини