ГЕРБ си призна: Има доста притеснителни неща в ACTA

  • 02 февруари 2012 08:13

  • 1363
  • 4
ГЕРБ си призна: Има доста притеснителни неща в ACTA
©

Търговското споразумение за борба с фалшифицирането ACTA се изготвя още от 2008 година. Има становище на ЕС, че ACTA  не застрашава гражданските права.

Пет страни извън ЕС, 22 страни от ЕС и самият Евросъюз го е подписал, припомни в интервю за сутрешния блок на БНТ Валентин НиколовВалентин Николов Валентин Николов е роден в гр. Добрич. Завършил е Икономически университет във Варна,, депутат от ГЕРБ и Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на, лидер на СДС.

В студиото на БНТ лидерът на СДС Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на заяви, че е още по - обезпокоен за последиците от ACTA след като е чул министърът на икономиката Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко по темата.

"Убеден съм, че нито министър Трайков, нито министър Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко, нито техните колеги са цели този документ преди да го подпишат. Текстовете от ACTA може да бъдат прочетени по - различен начин и свободата в интернет може да бъде открадната и невинни да бъдат набедени, заяви Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на.

Според Николов дебатът за ACTA  е съвсем на време. Той припомни, че изобщо не се е стигнало да бъде ратифицирано това споразумение в Народното събрани и затова не е имало дебат по тази тема. ГЕРБ - аджията призна, че някои от текстовете на споразумението будят притеснение. Сред тях е този, в който се обяснява, че интернет - доставчиците трябва да следят трафика и да сигнализират при нарушения.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1363 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2012.03.15 | 15:56

4
Не трябва да се приема АСТА.Чрез нея може да те следят постоянно какво правиш и то легално,и за най-малкото нещо могат да нахлуят в дома ти и дори да те арестуват.Така взимат страха на на хората и ги контролират по-лесно.Това значи че ти се ограничава свободата.Света е вече на интернет мрежата и те искат да поробят този свят.Нещата не опират само до ограничаване на пиратството,това е само предтекст за да те контролират и поробят.НЕ НА АСТА.
джъдж

2012.03.15 | 15:56

3
Не някои - повечето от текстовете на АКТА ,са крайно обезпокоителни. ГЕРБ ще си вкарат грандиозен автогол ,ако ратифицират това изготвено от монополите споразумение. Не може ,собствения ти компютър ,да се превръща в безплатен шпионин на т.нар. "носители на авторски права" - ще заживеем ,като в роман на Оруел. Г-н Борисов ,/така или иначе ,всичко зависи от Вас/ наредете на Вашите хора ,да оттеглят българския подпис под споразумението и издърпайте ушите на Трайков и Рашидов. Така всички ще са доволни.
===

2012.02.14 | 16:07

2
Който е писал статията е бил със завидни знания по български език !
неграмотен

2012.02.12 | 13:41

1
Тькмо се бях притеснил че една от любимите ми книги няма продьлжение и о радост ,някоя празна кратуна се сети че може да напише продьлжението на романа странно защо обаче го решиха тихичко и потаиничко вместо сьс фанфари да обявят че вьв бьлгария се пише 2 том на 1984г. на Оруел

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини