Започна полагането на асфалта на новото платно на Асеновградското шосе

  • 06 ноември 2017 12:44

  • 441
  • 0
Започна полагането на асфалта на новото платно на Асеновградското шосе
© pixabay.com

Започна полагането на асфалта на новото платно на Асеновградското шосе, чиято пълна реконструкция с двойно разширяване започна на 10 август тази година.

С много усилия общо на всички институции, ангажирани с проекта, изпълнението му върви в срокове, каза при поредната си инспекция на място областният управител на Пловдив Здравко Димитров.

Той припомни, че веднага след като завърши асфалтирането на шосето, движението ще се прехвърли по него и тогава ще започне рехабилитацията на съществуващото трасе. Димитров уточни, че продължават разговорите с кметовете на общините Куклен, "Родопи", "Марица" и Пловдив по повод на кръговото на кръстовището с околовръстния път и изграждането на източната дъга, която ще го свърже с АМ "Тракия".

Паун Иванов, представител на фирмата-изпълнител в Пловдив, уточни, че първият ден ще бъдат положени 3000 тона асфалт и при добри атмосферни условия трасето трябва да бъде готово за около 20 дни. Бързаме да положим първия пласт, който ще запази направеното досега, защото при силни дъждове и сняг трошенокаменната настилка ще бъде повредена, уточни Иванов.

До момента фирмата е положила над 100 000 тона чакъл, асфалтът пък се очаква да бъде около 55 000 тона. Преди да бъде пуснато движението по новото трасе, според Паун Иванов трябва да се изградят локалното платно и кръговите кръстовища за с. Крумово и летището, и за Куклен, и отводнителните канали за водата от Родопите.

Радина Лазарова
441 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини