В Стара Загора се проведе тържествен военен ритуал по повод 132-та годишнина от Съединението

  • 06 септември 2017 15:41

  • 1505
  • 0
В Стара Загора се проведе тържествен военен ритуал по повод 132-та годишнина от Съединението
© Община Стара Загора

С тържествен военен ритуал днес в Стара Загора бяха поднесени венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните старозагорци в парк "Александър Стамболийски".

Ръководството на града и десетки граждани отбелязаха 6 септември - 132-та годишнина от Съединението на България.

Командирът на Втора механизирана бригада бриг. ген. Костадин Кузмов поздрави присъстващите с празника и припомни в словото си историята на великото дело на Съединението. Той отправи послание народ и държава да се ръководят от девиза "Съединението прави силата" и да живеем така, че да я има България и за в бъдеще.

Пред светлия подвиг на дейците на Съединението военнослужещи от Втора механизирана бригада поднесоха венци от Община Стара Загора и Старозагорския гарнизон, Общински съвет Стара Загора и областния управител на област Стара Загора. Пред Паметника на загиналите старозагорци в Балканската война, Първата и Втората световни войни цветя положиха народни представители, общински съветници, представители на политически партии и обществени организации, много старозагорци.

В общоградският ритуал за преклонение пред делото на участниците в Съединението на Княжество България и Източна Румелия участваха народните представители Емил Христов и Радостин Танев, областният управител Гергана Микова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков, зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, общински съветници и общественици.

Мая Йорданова
1505 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини