Десетки изпратиха Иван Абаджиев в последния му път (снимки)

30 март 2017 14:17

Десетки изпратиха Иван Абаджиев в последния му път (снимки)
© Булфото
15343 0

Днес близки, роднини, приятели, както и възпитаници от всички поколения на българските щанги почетоха паметта на Иван Абаджиев.

Десетки дойдоха на поклонение на Националния стадион "Васил Левски" да изпратят в последния му път Треньор номер 1 на България за 20 век. Абаджиев почина в Германия в събота на 85-годишна възраст.

Сред дошлите на поклонението бяха трикратният олимпийски шампион Наим Сюлейманоглу, двукратният олимпийски шампион Нораир Нурикян, Янко Русев, Величко Чолаков, Валентин Йорданов, Нено Терзийски, служебният премиер Огнян ГерджиковОгнян Герджиков Огнян Стефанов Герджиков е български юрист и политик, служебен премиер, председател на 39-то, министърът на младежта и спорта в служебното правителство Даниела ДашеваДаниела Дашева Проф. Даниела Дашева е служебен министър на младежта и спорта в кабинета на Огнян, съветник й Емил КостадиновЕмил Костадинов Емил Любчов Костадинов е български футболист, нападател. Роден е на 12 август 1967 г. в София. Висок е, Йорданка Благоева.

"Иван Абаджиев направи много за щангите и като цяло за спорта. Ще го помним само с хубаво. На него дължа всичко. Младите трябва да знаят, че е един от най-големите в света", посочи олимпийският шампион Нораир Нурикян.

Novini.bg
15343 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини