Психиатър: На работа мислим за почивката, а на почивката – за работа

  • 07 септември 2016 09:34

  • 1679
  • 2
Психиатър: На работа мислим за почивката, а на почивката – за работа
©

„Хората се връщат след отпуска депресирани, защото първо те са много кратки, второ през това време трябва да свършим много неща. В този смисъл времето просто лети и се оказва, че отпуската свършва. Характерно за българина е, че натоварва почивката си с много големи очаквания”, коментира в сутрешния блок на Нова телевизия психиатърът д-р Веселин Герев. По думите му е хубаво човек да почива четири седмици.

„Трябва една седмица за нагласа към режим на почиване, две седмица за самата почивка и около седмица за психическа подготовка за работата”, обясни той.

„Ние разчитаме единствено на голямата отпуска, за да почиваме, което е грешно”, допълни д-р Герев.

„Човек трябва да почива пълноценно и в събота и неделя. Не е необходимо да прави големи пътувания, достатъчно е да се занимава с неща, които са му приятни. Това ужасно много разтоварва психиката. Просто трябва да сменяме дейностите, което обаче не умеем да правим. На работа мислим за почивката, а на почивката – за работа. Това играе лоша шега”, обясни още психиатърът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1679 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
кУКУ лЕЛю

2016.09.07 | 10:30

2
Нахраних котките пред блока.
И аз изкуках

2016.09.07 | 10:23

1
Драги докторе ,а какво ще кажеш на безработните ? Колко време им трябва ,да се аклиматизират за работа ,сигурно няколко години ! А ако са малко по възрастни ,просто забрави !

Добави коментар

Водещи новини