Кметът на Банско свика среща по въпросите на наркоразпространението

  • 09 юни 2016 08:37

  • 1226
  • 1
Кметът на Банско свика среща по въпросите на наркоразпространението
©

Във връзка с проведени в община Банско полицейски акции за противодействие на разпространението на наркотици, кметът Георги Икономов инициира спешна среща, съобщи пресцентърът на общината. В нея са участвали началникът на Районното управление на полицията в Банско Иван Попов, директорите на училищата в общината и представители на училищните настоятелства.

От представения доклад от полицейския началник е станало известно, че подрастващите в Банско и Добринище масово използват наркотични вещества, се посочва в съобщението. За кратък период те преминават през различните видове опиати, като започват с марихуана и стигат до кокаин и синтетична дрога. Според доклада долната възрастова граница на децата, опитали за пръв път наркотици, е 13-14 години.

"Съгласно данните, изнесени ни от полицейските служби, случаите на употреба на наркотици от деца в Банско и общината зачестяват значително, е коментирал кметът. Това е изключително сериозен проблем, за който са необходими спешни мерки. Трябва с общите усилия на родители, учители, полиция и ние, като отговорна институция, да пресечем тази негативна тенденция. Фактите са налице. За съжаление, в нашата община децата ни масово употребяват наркотици. Ние сме хората, отговорни за тях и тяхното бъдеще", е казал още Икономов пред училищните ръководители.

След дискусията присъстващите са се обединили около идеята за организиране на среща на 15 юни в салона на читалище "Никола Вапцаров". Кметът и началникът на полицейското управление в Банско, заедно със специалисти в сферата на борбата с наркотиците, ще се срещнат с родители на деца от седем- до 19-годишна възраст. На срещата ще бъдат разяснени вредите от наркотичните вещества, как родителите да разпознават първите признаци и към кого да се обръщат в случай на установяване на употреба.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1226 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2016.06.10 | 01:01

1
На училище се ходи за да друсаш и проституираш не за да учиш.Сега ли го разбрахте ?Така е от 1991-ва и нищо не се променило ,освен че белите вече са слуги на м.ангустите.

Добави коментар

Водещи новини