Росен Плевнелиев се срещна с Жозе Мануел Барозу

  • 07 юни 2016 18:18

  • 1582
  • 5
Росен Плевнелиев се срещна с Жозе Мануел Барозу
© Булфото (архив)

Европейската идея се нуждае от нова вълна на подкрепа не само от институциите на ЕС, но и от правителствата на държавите-членки и от европейските граждани.

Около тази позиция се обединиха президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и председателят на Европейската комисия /2004-2014 г./ Жозе Мануел Барозу. Това съобщиха от прессекретариата на президента. По-късно днес Барозу ще изнесе публична лекция в аулата на Софийския университет "Св. Климент Охридски" на тема "Дигитални граждани на Европа и света". Плевнелиев и Барозу са били единодушни, че множеството кризи около и в рамките на ЕС налагат на европейските държави да се обединят в търсенето на общи решения.

"Миграционната криза е ключовият тест днес за способността на държавите-членки на Съюза да действат солидарно и единно", е посочил президентът. Той е припомнил, че България е една от малкото европейски страни, които напълно спазват Дъблинския регламент и регистрират всички мигранти. Президентът е отбелязал, че ЕС трябва да разграничава бягащите от войната от икономическите мигранти. Споделена е била оценката, че възможното излизане на Великобритания от ЕС поставя под заплаха идеята за обединена Европа и може да предизвика нова криза.

По време на срещата държавният глава е благодарил на Жозе Мануел Барозу за последователната му подкрепа в процеса на европейската интеграция на страната ни. Жозе Мануел Барозу е посочил, че от започването на преговорите за присъединяване към ЕС България винаги е била една от най-проевропейски настроените държави, и тази принципна позиция трябва да бъде призната и подкрепена. Той е благодарил на президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното за важния му принос към развитието на европейския проект.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1582 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
рублажиите НА МОСКВИЧИ МАМА ВИ ДА ЕВА ПРОСТА

2016.06.10 | 10:36

5
БРАВО ВЕЛИК СИ ПЛЕВНЕЛИЕВ ПОКЛОН ПРЕД СМЕЛОСТА ТИ ДА СЕ БОРИШ СЪС ПРОДАЖНИТЕ рубладжии

2016.06.10 | 10:28

4
Да ,да велик е ... езика му !Иска се много "смелост ",да лижеш мръсни д-та !
TIKVITE PROSTI OT GROB DA GO DYXAT DOGANOVIA ZEP

2016.06.08 | 04:39

2
YXAAAAAA GULTAITE TIKVI I ROSKO I BOIKO KURVITE

2016.06.10 | 10:26

3
Gaden zhowek i prodadgen - gnus !
TIKVITE PROSTI OT GROB DA GO DYXAT DOGANOVIA ZEP

2016.06.07 | 23:03

1
YXAAAAAA GULTAITE TIKVI I ROSKO I BOIKO KURVITE

Добави коментар

Водещи новини