Бъчварова разговаря с представители на ПАСЕ

  • 08 юни 2016 17:31

  • 1190
  • 0
Бъчварова разговаря с представители на ПАСЕ
© МВР

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. проведе днес работна среща с докладчиците на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) по пост-мониторинговия диалог с България Франк Швабе и Жолт Немет.

Делегацията на ПАСЕ е на двудневно работно посещение в България, съобщиха от пресцентъра на вътрешното министерство. В рамките на работната среща вицепремиерът Бъчварова запозна представителите на ПАСЕ с предприетите мерки и законодателни изменения по отношение на процедурите за убежище, управлението на миграционните процеси, борбата с  нелегалната миграция, противодействието на трафика на мигранти и охраната на външните за ЕС граници на България.

Вицепремиерът Бъчварова подчерта,  че страната ни полага значителни усилия за осъществяване на балансиран и ефективен граничен контрол, гарантиращ както сигурността на външните граници на ЕС, така и  основните права на мигрантите и търсещите закрила. „Това е тема с много измерения, която поставя редица предизвикателства, свързани с вътрешната сигурност, с хуманитарни аспекти,  спазване на правата на мигрантите и търсещите убежище, с отношенията ни с трети страни,“ каза още вицепремиерът.

Тя открои борбата с трафика на нелегални мигранти като един от приоритетите в работата на МВР по изпълнение на ангажиментите в областта на миграцията и убежището, поети от България като държава-членка на Съвета на Европа. В срещата участва и заместник-министърът на вътрешните работи Филип Гунев. В рамките на визитата по пост-мониторинговия диалог с България, Франк Швабе и Жолт Немет проведоха срещи с министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, както и с представители на други държавни институции.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1190 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини