Столичните общински съветници на нож заради цената на билетчето

  • 13 април 2016 09:15

  • 1220
  • 2
Столичните общински съветници на нож заради цената на билетчето
©

Столичните общински съветници на нож заради предложението цената на билетчето да се качи и то да струва 1.60 лв.

"Ще гласувам категорично против и се надявам здравият разум да надделее и управляващите от ГЕРБ или да оттеглят предложението, или да се вслушат в недоволството на столичани”, заяви за "Здравей България" и Нова телевизия общинският съветник от БСП Борис Цветков. „От години се източват милиони левове в областта в градския транспорт. Това става с частните линии, които возеха доскоро с лев на километър повече. Отделно източването става и поради лошото управление на Центъра за градска мобилност, която е едно излишно йерархично звено”, на мнение е Цветков.

„Имаме последователна политика по отношение на транспорта. През последните години имаме оптимизация на разходите и на персонала в общинските дружества за транспорт. Важно е да се знае, че ЦГМ има известно увеличение на персонала с контролни функции”, поясни общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков.

Стефан Марков от Движение „България на гражданите” от своя страна заяви, че днес групата ще реши как ще гласува на общинския съвет.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1220 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
пътник

2016.04.13 | 14:09

2
Контрольорите ще ядат повече БОИ

2016.04.13 | 12:07

1
Имали "увеличение на персонала с контролни функции"? Я да сложат по един контрольор във всеки автобус, трамвай или тролейбус и тогава ще говорим за контролиращ персонал. А те ще си изкарат надницата с първия курс за деня. След това ще изкарват печалба за СГТ.

Добави коментар

Водещи новини