Мюсюлмански молитвен дом в склад за обувки в столичния квартал "Люлин" (видео)

  • 18 март 2016 08:51

  • 2476
  • 3
Мюсюлмански молитвен дом в склад за обувки в столичния квартал "Люлин" (видео)
©

Зрители на „Господари на ефира“ от софийския квартал „Люлин“ сигнализираха, че там има мюсюлмански молитвен дом без отличителни знаци, който фигурира  като склад за обувки. 

Няма нищо лошо обикновените мюсюлмани да изповядват религията си, но тревожното е, че фондации и фирми, финансирани от чужбина, изкупуват имоти, строят джамии, та дори и отварят училища, в които не е ясно какво точно се проповядва.
Най-голяма тревога предизвиква фактът, че Главно мюфтийство е в течение на всички събития и не вижда нищо притеснително в тях.

Въпросът дори стигна и до премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Лидерът на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността внесе питането в деловодството на парламента.

Ето го и самия въпрос:

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и на чл. 91 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, внасям актуален въпрос
 
Относно: Дейността на Мюсюлманско настоятелство в ж.к. "Люлин", община София
 
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,
През последните дни в публичното пространство се появи информация за мюсюлмански молитвен храм в района на столичния квартал "Люлин". Теренът, върху който се намира това мюсюлманско настоятелство, маскирано като склад, е собственост на фирмата "Смолян Интернасионал". Съдружник в нея е Хусейн Одех Абу-Калбайн, чието име фигурира в доклад на бившия американски посланик Джон Байерли като председател на фондация "Тайба". Бизнесите, свързани с „Тайба“, оперират като пунктове за трансфер на пари към екстремистки групи в Близкия изток.
 
Фондация "Тайба" пък е правоприемник на две организации за проповядване на радикален ислям, а именно – организацията "Дар ал Иршад" и организацията "Ал Вакф ал Исламия" – и двете забранени в България и в много европейски държави.
 
На свой ред основателят на Фондация "Тайба" в България – йорданецът Абдурахмах Такан, е експулсиран от страната ни за проповядване срещу държавата. Целта на фондацията е била радикализиране на българското мюсюлманско население и финансовото подчиняване на Главното мюфтийство в България.
 
Същата тази фондация "Тайба" е подпомогнала финансово изграждането на джамията "Абу Бекир" в Пазарджик, за която българският съд установи, че е била място за проповядване и насаждане на религиозна омраза и непоносимост към европейските християнски ценности.
 
Аз лично през последните няколко седмици многократно съм сезиран от граждани на столичния мега-квартал "Люлин", които са сериозно притеснени, че въпросният обект действа като религиозен център, в който се проповядва радикален ислям.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2476 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
много обичам кратуни

2017.03.20 | 23:59

3
обадете ми се,с желание ще дойда,да блъскам невежи кратуни
123

2017.03.20 | 23:59

2
Когато се съберат ще отида с един познат АК 47 ДА ГИ ПОЗДРАВЯ.

2017.03.20 | 23:59

1
Ей ДАНС. Прибирайте ги на топло, преди ние да тръгнем със сопите, че тогава няма да остане нищо за прибиране. Няма да оставим някакви си от судан и не знам си къда да си веят радикалния ислям насам натам.

Добави коментар

Водещи новини