Искат да вдигнат заплатата на Чичо Кмет

  • 01 февруари 2016 15:50

  • 2810
  • 3
Искат да вдигнат заплатата на Чичо Кмет
© Фейсбук

Бургаският кмет Димитър Николов, наричан вече от множество бургазлии шеговито Чичо Кмет, включително и от премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, ще получава по-висока заплата от досегашната. Това става ясно от докладна записка, внесена за гласуване в Общинския съвет от председателя на групата съветници от ГЕРБ Димитър Людиев, съобщава topnovini.bg.

Людиев предлага кметът да получава 1800 лв. основна месечна заплата, считано от 3 ноември 2015 г. – т.е. от първия месец от третия му поред мандат.

Председателят на ГЕРБ-Бургас посочва, че откакто Николов стана кмет за първи път през ноември 2007 г. до края на втория си мандат през октомври миналата година надникът му не е променян. Той получава заплата от 1388 лв., определена с решение на Общинския съвет. И независимо че оттогава многократно е променяна нормативната уредба, чрез която се определят основните месечни заплати на служителите в държавната администрация, то възнаграждението на Димитър Николов не е мръднало.

Людиев предлага в изпълнение на разпоредбите на посочените нормативни актове на кмета на Бургас да бъде определена основна месечна заплата от 1800 лв., считано от датата на възникване на пълномощията му през мандат 2015-2019 г. Определя се и допълнително месечно възнаграждение за трудов стаж в размер на едно на сто върху основното месечно възнаграждение, което да се променя на период от една година.

Предложението на Димитър Людиев предстои да се гласува на сесията през този месец, като предвид огромното мнозинство на ГЕРБ в Общинския съвет със сигурност може да се прогнозира, че то ще бъде прието.

Десислава Станева
2810 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
SYX NA SPERMOQDA BOIKOYGLY PEDERASA DOGANOV

2016.05.04 | 22:17

3
LAPAI BOIKOOOOOOOOO KURVO DOLNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!DOGAN QKO TE PORI

2016.05.04 | 22:16

2
А народът да го духа ! Тиквоча се събра с Политбюрото на БКП ! Пръмова е Кунева бе , тиквииии тъпииии ! Тиквоча е червен до ушите , който се продаде на янките и турците , за да краде и продаде България ! Предател и то от най - мръсните !!! САМО ВОЛЕН СИДЕРОВ !!!

2016.05.04 | 22:16

1
Болен Пидеров ли имаш в предвид ? Той да не е бозав бе ,малоумник непоръбен.

Добави коментар

Водещи новини