Манолова: Няма как без диалог да се орежат правата на полицаите, а те от своя страна не дават добър

  • 04 ноември 2015 08:32

  • 3250
  • 5
Манолова: Няма как без диалог да се орежат правата на полицаите, а те от своя страна не дават добър
© Булфото

Начинът, по който беше взето това решение за орязване на социални права на полицаите и военнослужещите, беше неуважително. Няма как такова решение да се вземе без диалог. Това уронва принципите на доброто управление.

Това коментира в сутрешния блок на бТВ омбудсманът на Република България Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Аз бях сезирана от полицаи и най-вече от съпруги на полицаи. Бях сезирана и от жени на военнослужещите. Бих изпълнила своята мисия да посреднича между институциите да постигнат споразумение по тази изключително важна тема, обясни Манолова.

Аз по никакъв начин не искам да влизам в политическия привкус по този въпрос. За мен е по-важно, че нямаше диалог между синдикалните организации, между съсловните организации. Това решени се взе внезапно и бе съобщено на десетките хиляди полицаи, военнослужещи, надзиратели, изрази притеснението си бившата депутатка от БСП.

Според нея обаче и полицаите не са прави.
„Полицаите не дават добър пример, като започват протестни действия без да спазват законовите процедури“, коментира тя и допълни: „Според мен държавата, институциите се отнесоха пренебрежително и неуважително. Настройва се цялото общество срещу служителите в един сектор“.

Манолова бе попитана дали не носи отчасти отговорност за случилото се в „Арена Армеец“, тъй като законовите разпоредби за местните избори били гласувани по време на нейното управление.

„Аз не съм против това да бъдат критикувани текстовете на кодекса, но нека това да се прави, след като всички те бъдат прочетени“, подчерта Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на.

Тя донесе една папка, която опровергава 7, по думите й, неистини, които Манолова разясни накратко: „Първо, не е вярно, че броят на членовете на ОИК-София е намален. Той беше 19 и преди това, беше 17 по предишния закон за местните избори. Второ, този закон е приет с консенсус без възражения от нито една политическа сила. Законът дава възможност да бъдат назначени експерти. Тук е искането да бъдат назначени 136 сътрудници, които само да приемат изборните книжа. Те са назначени, но просто не са присъствали в изборната нощ. По мое настояване бяха изпратени 20 експерти и тази сага в спортната зала приключи“.

В изборния кодекс не пише, че хората трябва да бъда заключвани в зали, че трябва да се сгрешават протоколи. Там не пише, че трябва да се купуват гласове от едни и да се дават на други партии, изтъкна омбудсманът.

Попитана дали й липсва работата като депутат, Манолова посочи: „Честно казало липсва ми Народното събрание, защото парламентарната битка, законодателството, парламентарният контрол бяха моята душа и моята стихия. Но избрах друга битка, която е много по-важна – това е битката за правата на българските граждани“.

Манолова се почувства изненадана и неподготвена от личен въпрос, отправен към нея, а именно – преборила ли се е с рака.

„Не мисля, че хората се интересуват“, отвърна тя, но бе помолена да продължи.

„Факт е, че от юни месец се боря с една болест. Сигурно хората се интересуват дали съм в кондиция. Мисля, че го правя във всеки един ден, във всеки един час. Иначе по никакъв начин не искам да бъда жалена, щадена“, подчерта Манолова.

„Най-близките ми хора бяха до мен - мъжа до мен, моята дъщеря, моето семейство, моите приятели. Благодаря и на хората, с които чисто служебно се срещам. Мисля, че всеки може да се пребори с такъв проблем, ако среща такива хора“, каза Манолова, която изказа благодарности и на приятелите си, и на фризьорския салон, който посещава.

На въпрос къде отива сега, тя съобщи: „Отивам към рибарското селище в Бургас. Те имат проблеми със статута на тяхното селище“.

Последвайте канала на

3250 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Мохикана

2015.11.04 | 16:37

5
Оставка за правителството на Борисов 2! С всяко свое решение доказаха, че са некомпетентни и сриват държавата!

2015.11.04 | 14:00

3
ауууууууууууу ....жив да не бях..........видях снимката и ослепях!

2015.11.04 | 14:00

4
Ти отдавна си слепец ,защо ли не го знаеш?

2015.11.04 | 14:00

2
Значи полицаите само имат права и клечат от засада за двайсетачка ако си забравил фаровете. Иначе обикновения човек кучета го яли!
СМЪРТ ЗА воленуглу БОКЛУКА ИЗБЯГА ОТ КАЗАРМАТА

2015.11.04 | 14:00

1
КАКВО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СА РАЗКРИЛИ ТИЯ КУРУМПИРАНИ БОКЛУЦИ

Добави коментар

Водещи новини