Десетки опасни сгради в Ловеч

  • 02 юли 2015 14:36

  • 1161
  • 0
Десетки опасни сгради в Ловеч
©

В Ловеч десетки сгради, общинска, държавна или частна собственост, са опасни и се нуждаят от заздравяване или събаряне, съобщи кметът на общината Минчо Казанджиев, цитиран от БТА. По думите му Законът за устройство на територията задължава общините да извършат съответните действия, но държавата не предоставя средства за заздравяване или събаряне на опасни сгради.

"Ние сме ги обследвали, имаме информация за всички тях, уведомили сме собствениците, но всичко опира до пари", каза кметът.

Той добави, че много от тези сгради са в стария квартал "Вароша". Казанджиев заяви още, че най-вероятно ще бъде съборена сградата, която е бивше фондохранилище на Регионалния исторически музей. Преди два дни част от покрива й се срути от поройните дъждове и според кмета е невъзможно укрепването й. Предстои комисия да направи оглед и да се предприемат съответните действия.

"Тази сграда е без статут. Районът е определен за други цели, а не да има сграда. Една трета от нея е частна собственост. За останалата част все още водим дискусия с областния управител чия собственост е", допълни Казанджиев.

Предстои да се реши какво ще се случи и с част от оградата на бившата казарма, която също е застрашена от срутване. Част от нея е общинска, а друга част се намира на терен, собственост на Министерството на отбраната. Според кмета, ако експертите преценят, тя ще бъде съборена.

Нора Виткова
1161 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини