Масирани проверки на тържища за плодове и зеленчуци в Русенско

  • 25 септември 2014 16:38

  • 1026
  • 0
Масирани проверки на тържища за плодове и зеленчуци в Русенско
© Булфото (архив)

Съвместни екипи от инспектори от офиса на НАП в Русе и от Областната дирекция по безопасност на храните извършват масирани проверки по обекти за търговия с плодове и зеленчуци в региона.

Това съобщиха от приходната агенция в крайдунавския град, цитирани от БТА. Инспекторите са посетили най-голямото тържище в областта - "Плодекс", тази сутрин, когато усилено се зарежда стока от търговци в кварталните магазини и пазари. Още при появата на контролните органи много от микробусите, пълни с кашони с различен зарзават, бързо са прибрали стоката и са напуснали района. Продавачите, които вече са били изложили продукцията на саморъчно сглобени от щайги тараби, са я покрили с платнища и одеяла и са я изоставили, като принадлежаща на неизвестен собственик и стояща там на склад.

От НАП-Русе обясниха, че това е позната "суматоха" от предишни проверки, след която дейността си през деня продължават само няколко търговски фирми. На две от тях са извършени проверки за документация за произхода на стоката, за количествата вътрешно-общностни доставки, за трудовите договори и графика на работното време и за редовното и правилно отчитане на продажбите чрез касовите апарати. Нарушения не са били открити.

Проверка на четири фирми е била извършена и на пазара в град Бяла, където също не са установени нередности. От НАП-Русе информираха, че проверките ще продължат до края на годината.

Филип Епитропов
1026 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини