Незаконни таксита набират клиентела във Фейсбук

  • 04 март 2014 07:00

  • 1288
  • 2
Незаконни таксита набират клиентела във Фейсбук
©

Масово незаконни таксита в Кюстендилско набират клиентела в социалната мрежа Фейсбук, информира „Монитор“.

Практиката е ежедневно пътуващи до столицата да пускат постове на стената си с часа и мястото на тръгване. Като качат четирима пътници, на собственика на автомобила идването в София му излиза без пари, а самите пътници се чувстват в пъти по-комфортно, отколкото с автобус.

„Незаконните превозвачи вече набират пътници по Фейсбук, дават информация за маршрутите, дните, часовете и свободните места. Вместо да събират по спирките път, превозвачите спират на уговореното място и пътниците се качват. Цените на билетите са 7 лева, колко са при законните превозвачи”, коментираха проверяващи от ДАИ.

Именно по този начин те не могат да бъдат засечени и се разминават с санкциите.

Заради новата врътка обаче масово превозвачите в региона са пропищели от загуби, защото вече не продават толкова билети, колкото преди. Пътниците са се свили наполовина. Понякога рейсовете пътуват до съседните градове празни.

По думите на проверяващите от ДАИ не повече от 10 са незаконните превозвачи само в циганската махала в Кюстендил, а за областта са около 15. При установяване на нерегламентиран таксиметров превоз се сваля предният номер на автомобила, оставя се на паркинг и се издава заповед за спиране на МПС-то.

От 1 януари досега се провежда специализирана акция на „Автомобилна администрация” на територията на цялата страна заедно с МВР. Тя е насочена към недопускане извършване на превоз на пътници без съответното удостоверение за таксиметрови услуги. За незаконен таксиметров превоз 77 коли са спрени от движение за 6 месеца и са им свалени предните табели с регистрационните номера.

Над 6000 са проверките, направени на превозвачи след сигналите от автобусния сектор. Инспекции са проведени във всички 27 областни града, каза наскоро в интервю за „Монитор” Димитър Ганев – шеф на „Автомобилна администрация”.
Според Ганев са необходими законодателни промени, които да уредят отношенията между такситата и леките автомобили с места 8 + 1 и автобусите. Шефът на „Автомобилна администрация” смята, че така в държавния бюджет ще влизат повече пари от платени данъци.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1288 2

Коментари 2

Добави коментар
пътник

2014.03.04 | 22:11

1
Защо да не може да се организираме да пътуваме заедно с личните си коли това го има по цял свят ако искат да са конкурентни превозвачите да намалят цените не може при всяко вдигане на цената на горивото да се вдигат цените на превозите а при нормализиране цената на горивото да не мърдат и на следващото качване на горивото пак на горе !!!!
jerry

2014.03.04 | 22:11

2
не е ли същото и с цените на стоките спрямо цената на тока?

Добави коментар

Водещи новини