Иван Иванов: Има опасност да разрешат строежа на "Белене"

  • 24 септември 2013 18:08

  • 4544
  • 4
Иван Иванов: Има опасност да разрешат строежа на "Белене"
©

Енергетиката винаги е била златната кокошка на българската икономика и там винаги се е крадяло най-здраво. Българското общество абсолютно умишлено бе разделено на "против", и на "за"  "Белене". Това е безсмислено като спор, защото няма как да се говори за модерна икономика без ядрена енергетика. Там се крадеше чудовищно. Това заяви лидерът на ВМРО Красимир КаракачановКрасимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместник министър-председател по обществения ред и сигурността в предаването "Лице в лице" по БТВ.

Според Иван Иванов от ДСБ 18 млн. лева за "Белене" са давани без разпореждане на НС. По думите му прокуратурата е поляла българския народ със студена вода, защото не е повдигнала обвинения за тези пари, а само е дала напразни обещания. Това е само върхът на айсберга, ако се разрови още - ще мирише страшно,каза още той.

Това, че се краде чрез консултантските договори - мога да ви дам пример: ЕРП-та крадяха по 5 - 6 хил. лева чрез консултантски договори на ден. Обидно ми е прокуратурата да казва, че има заведено производство срещу неизвестен извършител. Как той ще е неизвестен, имената се знаят. Предлагам на правителството на Орешарски следното нещо: Незабавно да се предоговори цената на слънчевата или волтаичната енергия - като се обложи с допълнителни данъци, заяви доц. Минчо Христов, бивш депутат.

Иванов го контрира, че някои от нещата, които казва Христов не са верни - става дума за допълнителните такси са незаконни. Нещата не може стане лековато. Той заяви, че собствениците на ТЕЦ "Марица Изток" 1 и 3 са готови за предоговаряне на цените.

Енергийната мафия е същата през последните няколко правителства. Това е така, защото правителствата не са имали воля, за да ги натиснат, защото става дума за много стабилни интереси, смята Каракачанов.

Иванов обясни, че ако се изгуби арбитражното дело има опасност да се разреши да се строи Белене, за да остане НЕК държавно предприятие, а не активите му да бъдат прехвърляни на "Атомспортекспорт".

По думите на Каракачанов проблемът на управляващите е в главите им.

Последвайте канала на

4544 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.10.07 | 11:13

4
Колко хора са наясно, че е планувано в България да не останат българи? Централа ще се направи, ще се изплаща от остатъците българи! После ще остане за ползване от други!
Великия

2013.10.07 | 11:11

1
България не трябва да строи нищо защото накрая нито ще има нещо , нито пари ще има ,а и ще трябва да връщаме откраднатото , което ще е в милиарди ! Ние сме държава , контролирана изцяло от белите якички и няма спасение от тях !

2013.10.07 | 11:12

3
Глупако , ти знаеш ли че САЩ имат дългове към 18 хиляди МИЛИАРДА долара бе , тъпанарино ?!
БОЗДУГАН

2013.10.07 | 11:12

2
Ти си великият глупак ! България ТРЯБВА да строи , а не да е икономическа пустиня ! БАХ ти идиотите неграмотни !

Добави коментар

Водещи новини