Експерт: Предложенията на Цветлин Йовчев за МВР са разумни

  • 16 юли 2013 07:38

  • 2315
  • 1
Експерт: Предложенията на Цветлин Йовчев за МВР са разумни
©

"Нещата, които предлага министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола за реформа в МВР, са разумни. Въпросът е дали ще има воля да се осъществят промените", заяви Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР, в ефира на Нова телевизия и предаването "Здравей, България!".

Според Радулов, много е важно да се види дали наистина с 1/2 ще се намали администрацията в МВР. Той припомни, че 1/3 от служителите на МВР са от администрацията.

"Първо трябва Гражданска защита и Пожарната да излязат от МВР. Според мен те трябва да излязат в една отделна агенция. Друго - СОД, тази дейност трябва също да бъде махната. Тя има много сериозно лоби в МВР", заяви Радулов.

Венелин Павлов, бивш зам. - директор на Жандармерията , заяви от своя страна, че експертите трябва да кажат кои структури трябва да се махнат. По думите му обаче е абсурдно СОД да се махне от МВР. Той обясни, че без СОД няма да може МВР да се справи с битовата престъпност.

Николай Радулов обаче допълни, че СОД компрометира МВР. Той припомни, че има частни охранителни фирми и поясни, че не може МВР да извършва частна дейност, а да получава държавни пари.

Павлов попита Радулов от своя страна дали той е експерт или просто защитава частния сектор.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2315 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.07.17 | 15:50

1
Значи Радулов е от лобито на частните охранителни фирми.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини