Водещите новини! Обявиха кога си вземаме последно сбогом със загиналите пилоти. Зеленски: Планът за победа зависи от бързите решения на съюзниците

  • 20 септември 2024 18:49

  • 2945
  • 4
Водещите новини! Обявиха кога си вземаме последно сбогом със загиналите пилоти. Зеленски: Планът за победа зависи от бързите решения на съюзниците
© МО/Getty Images/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 20 септември   

 

Поклонението пред двамата пилоти ще се състои на 21 септември 2024 г. от 10.00 ч. в района на авиобазата в Долна Митрополия. 

Майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин загинаха при катастрофа на учебно-боен самолет L-39ZA край авиобаза "Граф Игнатиево" при генерална репетиция за авиошоу на 13 септември.

Обявиха кога си вземаме последно сбогом със загиналите край Граф Игнатиево пилоти

***


Общо 80 броя плочки с радиоактивния метал да открити в кола и в жилище в Пловдивско. Те са намерени при провеждането на спецакция, при претърсване на къщи и автомобили в Пловдив, Карлово, селата Първенец и Калековец, стана ясно по време на брифинг на Окръжната прокуратура на Пловдив.

Наблюдаващият прокурор Славена Костова посочи, че са извършени общо 6 броя претърсвания. Радиоактивният метал бил съхраняван от задържаните с цел продажба, като едната плочка се търгувала за около 5000 евро, съобщава БТВ. 

Двама са задържани за открития в Пловдивско америций, веществото се използва за направата на мръсни бомби

***


Ахмед Доган лично участва в реденето на листите за изборите. Той пристигна в централата на партията, а младежи го посрещнаха с викове „ДПС“ и аплодисменти.

Почетният председател отново отказа да отговаря на журналистически въпроси. А за реденето на листите говори председателят на партията.

Ахмед Доган лично участва в реденето на листите за изборите

***


Започва новото дело за катастрофата на Лютви Местан, при която загина бебе

***


Кирил Добрев се завръща в политиката ще поведе листите в 1-МИР Благоевград. 

Временният председател на партията Атанас Зафиров оглавява 25-МИР София. Другият член на временното ръководство Борислав Гуцанов пък повежда 3-МИР Варна.

Кирил Добрев повежда листата на БСП в Благоевград, Атанас Зафиров - в 25 МИР-София

***


Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че планът за победа на Украйна зависи от бързи решения, взимани от съюзниците тази година. Това изказване той направи по време на съвместна пресконференция с председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е на посещение в Киев. Пресконференцията се излъчи на живо на сайта на ЕК.

Киев и Брюксел трябва да действат възможно най-бързо, за да демонстрират силата на Украйна и Европейския съюз, подчерта Зеленски и предупреди, че не бива да се допуска възможността "агресорът да се адаптира" към санкционния натиск. Той призова да продължат да се налагат ограничителни мерки срещу Русия. Нуждаем се от истински дълготраен мир, а не просто от замразяване на конфликта, каза още украинският президент.

Зеленски: Планът за победа на Украйна зависи от бързи решения на съюзниците

***


Израелските военни заявиха, че са нанесли "насочен удар“ в южните предградия на ливанската столица Бейрут, съобщава БТА, като се позова два източника от службите за сигурност.

Телевизия "Ал Манар" на "Хизбула" съобщи за атака в района. Медията информира за убити и ранени, но без да дава подробности.

Цел на удара е бил висш представител на "Хизбула", но не даде повече подробности. Малко по-късно стана ясно, че мишена е бил Ибрахим Акил, шеф на операциите на "Хизбула", но без да информира какъв е резултатът от удара. По последна информация началникът на елитното подразделение на групировката „Радуан“ е убит.

Израел атакува Бейрут, ликвидиран е началникът на елитното подразделение на „Радуан“

***


Военната служба ще е за срок от 75 дни. Президентът Александър Вучич заяви, че министрите на днешното заседание на правителството са подкрепили предложението за връщане на задължителната военна служба. Той добави, че ги е информирал за подробностите от срещата в Брюксел, за дискусиите, които е имал относно ситуацията в Косово и за предстоящите срещи, които ще проведе.

Правителството на Сърбия одобри връщането на казармата

***


Силни експлозии се чуха в Одеса в резултат на руска ракетна атака, съобщи кметът на Одеса Генадий Труханов, пише БТА. 

Въздушна тревога бе обявена в 13:55 часа. Четири минути по-късно отекнаха силни взривове.

Одеса е атакувана с ракети от Крим

***


Кадиров написа в социалните медии, че превозното средство, за което той твърди, че се е представило "възхитително" на бойното поле, е било дистанционно деактивирано от Tesla и е трябвало да бъде изтеглено от фронтовата линия.

Рамзан Кадиров се оплака: Илон Мъск деактивирал неговaта Tesla

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
2945 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
⚡Важно съобщение⚡

2024.09.21 | 06:11

4
Рашистката педерация вече приема за ⚡⚡постоянно жителство⚡⚡ всички, които не харесват "западните либерални ценности". Копейки, възползвайте се от предложението и заминавайте за Мацква.

2024.09.20 | 21:09

3
Иcкатe напълно нови yсещания в CEKCA? Tогава тpябва да опитате това нещо-----> shout.to/maxpro

2024.09.20 | 19:31

2
Сащ и Ес СЕТА НАТО НЯМА СЪЮЗНИЦИ! ВСИЧКИ СМЕ С РОССИЯ! ТОЧКА!
ne

2024.09.20 | 19:07

1
evreiski bokluk i prosiak ti sauznici niamash ti imash bokluk gospodari zaradi koito izbi usrainskiat narod

Добави коментар

Водещи новини