Пияни туристи скачат от хотелските балкони в басейни по морето

  • 03 август 2011 07:56

  • 3275
  • 0
Пияни туристи скачат от хотелските балкони в басейни по морето
© Булфото

Най-новото забавление сред младите европейски туристи, при което те скачат в басейни от балконите на хотелските си стаи, се превръща в хит на родното Черноморие, съобщава в. "Стандарт".

Балконингът тръгна от курортите в Испания през миналата година, където властите отчетоха, че повече от 30 туристи са пострадали след скок от терасата през сезона. Инцидентите са най-често с граждани на Великобритания и Германия.

Новата мания не подминава и нашата страна, тъй като тази година курортите ни са пълни с множество британци и германци. Освен популярните им увлечения като алкохолен и секстуризъм, чужденците вече искат и адреналин на макс - а терасата е техният трамплин.

В реанимацията, вместо в басейна, свърши първият състезател по балконинг у нас. Този понеделник, след солидна почерпка, 18-годишният германец решил да демонстрира уменията си пред приятелите си, отседнали в хотел "Мимоза" на Златни пясъци. Тийнейджърът полетял от шестия етаж, но за съжаление не уцелил рамките на басейна.

Пристигналият на мястото полицейски екип заварил група пияни младежи, които едва говорили и не успели да дадат смислено обяснение как се е случило всичко. Скокливият пубер е настанен в реанимацията на варненската болница "Света Анна" с опасност за живота.

С балконинга тийнейджърите решават да докажат своята смелост и храброст - обикновено това се случва след обилна почерпка с алкохол, наркотици и други забранени стимуланти, обясняват психолозите. Това допълнително покачва адреналина и самочувствието им. Те се хващат на бас и скачат от един балкон на друг или в басейна.

Заниманието обикновено се случва на втория, третия или по-горните етажи на даден хотел и нерядко завършва трагично. В Испания отчитат 3 пъти по-висок ръст на подобни злополуки в сравнение с предходните години. У нас подобна статистика не се води, дори в МВР официално записват тези инциденти като нещастен случай вследствие на прекомерна употреба на алкохол.

Други двама туристи не оцеляха след подобно падане седмица по-рано в Слънчев бряг и Обзор. Поляк и британец починаха след падания от 4-тия етаж на хотелските си стаи. Полякът се бе прекатурил през парапета на балкона на улица "Витоша" 3 в Обзор само ден след пристигането си в България.

Свидетели на инцидента потвърдили, че малко по-рано жертвата се почерпил солидно и необяснимо защо решил да скача. Поданикът на кралицата пък почина в шоковата зала на МБАЛ-Бургас. Приятелите на 17-годишния младеж разказали, че непосредствено преди трагедията той бил на "алкохолна обиколка" по заведенията в Слънчев бряг, след което отишъл на гости в комплекс "Съни Форт", където се случило всичко.

Константин Тодоров
3275 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини