Експерти: Истинското кисело мляко не се разваля до 2 седмици

  • 03 юли 2013 17:40

  • 3202
  • 8
Експерти: Истинското кисело мляко не се разваля до 2 седмици
©

От 0-4 градуса киселите млека може да издържат до 12 седмици без да се подуват. Това заяви проф. Мария Стефанова-Кондратенко, която е създала първата технологична линия за производство на кисело мляко.

В момента вече се работи по-чисто и не попадат дрожди в млякото, затова не се появява газ, което води до опаковката.

При 10 градуса киселинността расте. Разлика между йогурт и кисело мляко няма, названието йогурт е избрано в Европа, защото не успяха да получат същото кисело мляко както в България.

Що се отнася до използването на сухо мляко Димитър Зоров заяви, че по БДС не трябва да има никакви заместители.

Последвайте канала на

Novini.bg
3202 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
berlin

2015.05.13 | 11:21

8
Знам ги тези млека които не се развалят с месеци, пълни боклуци!
Бай онзи

2015.05.13 | 11:20

7
Никой неможе да ме убеди ,че това по магазините е кисело мляко.Отвреме на време познати ,които имат животни ми носят мляко-прясно и кисело,сирене и кашкавал.....Та имам напредстава ,за какво става дума.Професор Кондратенко,може и да била есперт по времето на Тато ,когато храните са ставали за нещо.Сега само може да я показват и да плямпа врели некипели пред камерите и да ръси стари лафове и вицове.Всяка храна или напитка ,която може да се прецака е прецакана-без изключение!!!!Който има начин да си вземе храна или панидка от съседдните държави можа да каже ,че е консумирал нещо ,що годе ,всичко друго е опасно дажеи за прасетата!!!
dido

2013.07.04 | 00:12

1
Ако беше гледал цялото предаване "Лице в Лице" , щеше да разбереш защо млякото, което ти носят твоите познати е по различно на вкус от това в магазина. Но за това не си виновен ти, а просто в новината не описано всичко,което експертите казаха и опровергаха "поредната издънка" на този кабинет, който вчера изръси толкова много глупости.....
Гецов

2015.01.30 | 22:09

6
В Берлин няма как да си купувам българско мляко, но има турско което е много по хубаво от това в българските магазини. Струва около 5 лева килограм
експерт

2014.08.02 | 13:58

5
Г-н Зоров, да има много здраве . Киселото мляко излизаше за пазара по стандарт до 160 единици киселинност-а срок на годност 72 часапри 4 градуса .След това киселинносто започва да се повишава и при 200 започва да щипе на вкус и да се издуват кофичките и търговците ги дупчеха с игли . И вече нищо не може да спре повишаване на киселинността на млякото , особено лятото т.с. може да се консумира до 10 ден ,но е много кисело на вкус . След този срок вкисва и не става за ядене , а и промена и цвета си /бактерии / Така, че разни производители да не правят фалшиви фнушения , че к. мляко било издържало 12 седмици . Днешното к. мляко , което не е мляко може да стои в хладилника 12 седмици.....
красимир

2014.08.02 | 08:43

4
защо г-н Зоров който се изкара света вода ненапита не каже от какво прави своите продукти след като продава млякото от собствената си ферма на плевенска фирма

2014.08.02 | 08:43

3
Аз затова си ям млякото от село,което ми пращат баба и дядо :)))))))
юрдек

2013.08.07 | 15:41

2
Браво Красимире-така е.Пък онуѝ мляко дет много помагало за стомаха-то не става и за закваска. Трябва да кажа че в Европа знаят само за гръцко кисело мляко.А в Япония се продават само плодови млека на които пише че съдържат bacilus bulgaricus.Тлкоз от мен-чао.

Добави коментар

Водещи новини