-
03 юли 2013 17:40
- 3212
- 8
От 0-4 градуса киселите млека може да издържат до 12 седмици без да се подуват. Това заяви проф. Мария Стефанова-Кондратенко, която е създала първата технологична линия за производство на кисело мляко.
В момента вече се работи по-чисто и не попадат дрожди в млякото, затова не се появява газ, което води до опаковката.
При 10 градуса киселинността расте. Разлика между йогурт и кисело мляко няма, названието йогурт е избрано в Европа, защото не успяха да получат същото кисело мляко както в България.
Що се отнася до използването на сухо мляко Димитър Зоров заяви, че по БДС не трябва да има никакви заместители.
Последвайте канала на
Свързани новини
Левски обяви официално Генчев
Керкез пред Sportal.bg за новия договор, Зингаревич, Платек, Попето, мачовете в Европа и проблема на младите
Левски отчете рекордни приходи от клубния магазин
Илиан Илиев повика още един футболист за контролите с Румъния и Словения
Рейнджърс се пребори с Норич за подписа на Хосе Кордоба
Балкан трябва да пази крепостта си от подгонилия титлата тим на Рилски
Коментари 8
Добави2015.05.13 | 11:20
2013.07.04 | 00:12
2015.01.30 | 22:09
2014.08.02 | 13:58
2014.08.02 | 08:43
2014.08.02 | 08:43
2013.08.07 | 15:41
Добави коментар
Водещи новини
Главчев води новия турски посланик на ГКПП „Малко Търново“ заради тежкия трафик и задръстванията
28 май 202413:51
Калин Стоянов: Тече мащабна акция в Сливен, имаме над 100 сигнала за нарушаване на изборния процес
28 май 202412:32
Прокуратурата с първи подробности за въоръжения обир в Шивачево
28 май 202412:46
Софийският апелативен съд пусна на свобода Васил Божков
28 май 202411:47
19-годишен преби брутално майка си, докато тя шофира
28 май 202413:11
Тийнейджър пострада с електрическа тротинетка
28 май 202412:50
Ужасяващи новини за емблематична наша журналистка
28 май 202413:09
Жената на Александър Сано пребори тежко заболяване
28 май 202412:14
Най-голямата индийска сватба ще бъде в Европа, гостите пристигат с 10 самолета
28 май 202413:18
2015.05.13 | 11:21