-
03 юли 2013 17:40
- 3208
- 8
От 0-4 градуса киселите млека може да издържат до 12 седмици без да се подуват. Това заяви проф. Мария Стефанова-Кондратенко, която е създала първата технологична линия за производство на кисело мляко.
В момента вече се работи по-чисто и не попадат дрожди в млякото, затова не се появява газ, което води до опаковката.
При 10 градуса киселинността расте. Разлика между йогурт и кисело мляко няма, названието йогурт е избрано в Европа, защото не успяха да получат същото кисело мляко както в България.
Що се отнася до използването на сухо мляко Димитър Зоров заяви, че по БДС не трябва да има никакви заместители.
Последвайте канала на
Свързани новини
ЦСКА 1948 би Славия и излиза срещу ЦСКА - София в бараж за Европа
Арда победи Ботев, но се размина с бараж за Европа, Лъчо Балтанов получи шпалир за "довиждане"
Кристиано Роналдо прати в историята още един голов рекорд
Илиан Илиев повика нови двама футболисти в състава на България за предстоящите контроли
Париж изпрати Краля на клея след загубата му от Зверев
Черноморец се окичи с бронза в НБЛ
Коментари 8
Добави2015.05.13 | 11:20
2013.07.04 | 00:12
2015.01.30 | 22:09
2014.08.02 | 13:58
2014.08.02 | 08:43
2014.08.02 | 08:43
2013.08.07 | 15:41
Добави коментар
Водещи новини
Борисов: Те са си правили сметка да ни успят и да ни приключат незаконно
27 май 202418:49
МФ преотвори емисия 3-годишни ДЦК
27 май 202419:04
Нова авиокомпания започва да изпълнява полети до Варна и Бургас
27 май 202418:48
Д-р Георги Попов: Ухапването от кърлеж може да отключи психични разстройства след време
27 май 202418:01
МЗ предлага заплатите в здравния сектор да не се променят още година
27 май 202418:32
Стреляха по автобус в Пловдив
27 май 202421:11
Петро Порошенко: Путин се стреми към цяла Европа, той е луд император
27 май 202420:05
Фон дер Лайен: Европейците да се стягат за война
27 май 202421:52
Кремъл отговори на призива на генералния секретар на НАТО да се разреши на Украйна да нанася удари по територията на Русия
27 май 202418:19
2015.05.13 | 11:21