Стотици излязоха на протест в подкрепа на Сотир Цацаров

  • 22 май 2013 11:41

  • 2336
  • 4
Стотици излязоха на протест в подкрепа на Сотир Цацаров
©

Стотици граждани са се събрали пред Съдебната палата, за да изразят подкрепата си за главния прокурор Сотир Цацаров. Те очакват от държавното обвинение да стигне докрай в разследванията срещу бивши висши представители на кабинета "Борисов", предаде БНР.

"В затвора всички корумпирани", такъв лозунг издигат протестиращите, като освен лицата на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, бившия финансов министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, могат да бъдат видени и лицата на Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на и други бивши представители на изпълнителната власт.

Протестиращите са категорични, че единствената институция, на която в момента имат доверие, е главният прокурор и се надяват той да приключи разследванията, които е започнал - по начина, по който очакват протестиращите. А именно - с обвинителни актове и присъди. Те също така предупреждават, че ако това не се случи, много бързо ще свалят доверието си от него.

Този протест се провежда с разрешението на полицията. Той е от 10.00 до 11.30. Протича с изказвания и скандирания с мегафони. Около главния вход на Съдебната палата е направена жива верига.

"Цацаров, ела при нас, за да ти кажем защо сме тука!" това скандираха протестиращите под прозорците на главния прокурор. Засега няма информация дали обвинител номер едно ще се срещне с тях.

Няма информация и дали главният прокурор работи по едно от очакванията към него през тези дни, а именно да поиска имунитета на Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, за да може разследването да продължи. Вчера бившият вътрешен министър декларира в деловодството, че е готов да се откаже от имунитета си, но това няма как да стане, преди да постъпи искане от главния прокурор.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2336 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.05.26 | 14:06

1
Не хранете напразни надежди, всяко чудо за три дни.И това ще отмине.Няма да има никакви осъдени.В нашата мила родина няма нито един политик осъден ФАКТ.

2013.05.26 | 14:07

4
А иначе не е лошо гражданите да могат по всяко време да излизат на протест.Така политиците ще бъдат нащрек.

2013.05.26 | 14:06

2
Но ако продължават с наглостта си,може и да има убит... Много се имат за"безсмъртни" особено по старите кадри.

2013.05.26 | 14:07

3
Има много по големи престъпници от правителството на ГЕРБ промили са ви мозъците да не би от 4 г да сме зле

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини