Близо 900 свободни работни места са обявени на трудовите борси миналата седмица

  • 23 април 2013 13:51

  • 1289
  • 0
Близо 900 свободни работни места са обявени на трудовите борси миналата седмица
©

Близо 900 свободни работни места са обявили работодатели на проведените от Агенцията по заетостта трудови борси миналата седмица.

Преобладават офертите за сезонна работа преди началото на лятото. Половината от потърсилите работа на борсите са млади, на възраст до 29 години, в това число младежи, които ще завършат средното си образование през тази година. В Берковица се търсят 67 сезонни работници за селското стопанство, полевъдни работници, в ягодопроизводството и малинопроизводството.

В Крумовград се търсят 20 шивачки. В Дулово следващия месец ще отвори врати шивашка фирма, а друга ще възобнови дейността си. Така се отварят 27 места за този бранш.

В Разград има работа за охранители, сервитьори и счетоводители. Във Ветово се търсят отново шивачки и работещи на технологични линии, ремонтен персонал. В Созопол са обявени 130 работни места за кадри в туризма – сервитьори, бармани, администратори, готвачи, миячи и пикола.

В Русе 18 работодатели са обяви 246 свободни работни места. Те търсят работници и служители предимно в сферата на металургията, автомобилостроенето, конфекционното производство, дървопреработващата промишленост, хотелиерство, ресторантьорство и застраховане.

В Харманли на обща трудова борса 83 лица са търсили работа. Обявените работни места са били едва 15 – за сервитьори, готвачи, помощник-готвачи, миячи, продавач-консултанти, зеленчукопроизводители, работник-кухня и работник-поддръжка.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1289 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини