Всички работим за вноските в ЕС, а субсидиите са предимно за измамници ли? Не е честно и справедливо

  • 27 юни 2024 16:56

  • 1816
  • 0
Всички работим за вноските в ЕС, а субсидиите са предимно за измамници ли? Не е честно и справедливо
© личен архив

Дали, ако вземат да легитимират кражбите в селското стопанство, няма да намалеят! В държава като нашата – Абсурдистан, всичко е възможно, нали! Освен да накараме политиците да ограничат краденето, което комай е най-масовият спорт в страната. На година в нечии дълбоки тъмни джобове потъват по около 3 млрд. общо от еврофондове и от националния ни бюджет за земеделие. Има начин това обирджийство на нашите пари да се ограничи, но това, което имаме като политическа класа, не ще и не ще и това си е.

Към тези размисли за пореден път ме провокира един пост на агроконсултанта и земеделски производител Красимир Кумчев – човек с над 45 години професионален стаж като производител на полето. Краси Кумчев беше принуден да изкорени дългогодишните си ябълкови насаждания в Пловдивско, заради недалновидната аграрна политика в този сектор. Той също така преди вече 15 години

патентова методика за индивидуално разпределение на субсидиите в селското стопанство, която цели да ограничи кражбите и корупцията в селското стопанство.

От три петилетки насам политици от разни партии я четат, клатят одобрително глави, когато са в опозиция и като дойдат на власт не я прилагат.

 

Затова той коментира:

Общата селскостопанска политика в два кадъра!

Първият - краставици, обвързана подкрепа.

В посева има всичко друго, но не и краставици.

Субсидии има и са получени.

Вторият - оранжерии, изградени по инвестиционните мерки. Оранжериите никога не са произвели и един домат. И друго не са произвели. Няма и да произведат.

Парите, обаче, са УСВОЕНИ.

Повече от петнадесет години говоря, че общата селскостопанска политика на Европа е сбъркана. Политика, основана на измами и кражби.

На това мое твърдение, една бивша министърка казва: “ Шъът, Европа да не ни чуе. Ще ни спре парите.

Има само един начин това безумие да се спре.

Може начините да са повече, но за други не съм чувал”.

Солидарна съм, че това безумие трябва да спре.

Вие не мислите ли, че доста гламаво ВСИЧКИ ние, българските данъкоплатци и работещи, солидарно да внасяме пари за годишната ни вноска в ЕС, а после от там субсидиите да потъват в ЕДИНИЧНИ джобове, предимно на спекуланти, крадци и лъжци?!

Последвайте канала на

Аделина Делийска
1816 0

Свързани новини

Водещи новини