Йорданка Фандъкова става комшийка на Бербатов

  • 25 юли 2011 08:59

  • 3396
  • 0
Йорданка Фандъкова става комшийка на Бербатов
© Булфото

Тя ще стане комшийка на Димитър БербатовДимитър Бербатов Димитър Бербатов-с прякор Бербо е роден на 30 януари 1981 г. в Благоевград. Има по-малък брат на име в нашумелия софийски квартал “Манастирски ливади”.

На две крачки от бъдещия адрес на кмета е и апартаментът на президентския син Владимир Първанов.

За разлика от държавния глава обаче Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска няма проблем да обясни придобиването на жилището. Нито пък има защо да се притеснява от скандално ниска цена на покупката, за каквато обвиниха Първанов, пише в. “Всеки ден”.

Според имотния регистър преди 16 години – през 1995 г. Михаил и Олга Фандъкови прехвърлят срещу задължение за гледане и издръжка терен от 737,5 кв. метра в “Манастирски ливади” на сина си Юри Фандъков и на дъщеря си Жанет Букова.

Братът и сестрата решават да дадат с договор правото на строеж за вдигане на 4-етажна кооперация на малка строителна компания. Сделката е изгодна и за двете страни, защото цената на терена се вдига два пъти и семейството реално не плаща нито стотинка на строителните предприемачи.

Срещу градината на дядото Фандъкови са обезщетени с апартаменти, два малки магазина и 3 места за паркиране.

“Цял живот сме под един покрив със свекървата, мечтаех за отделна квартира години наред”, чистосърдечно признава високопоставената дама.

Апартаментът, който се е паднал при подялбата на градоначалничката, е доста скромен според нотариалния акт. Жилището се простира само на 57,10 квадрата.

“Двустайно жилище е идеално за нас със съпруга ми. Много си мечтаех малкото помещение, което също ни се полага в блока, да го превърнем в минифитнес, но с мъжа ми решихме да го дадем за офис на дъщеря ни”, споделя Фандъкова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3396 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини